ŽELITE DA BUDETE NOVAK ĐOKOVIĆ: Evo koliko to košta!
Foto: Reuters

Skup sport i ogromna konkurencija

ŽELITE DA BUDETE NOVAK ĐOKOVIĆ: Evo koliko to košta!

Tenis -
Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović (16) osvojio je prestižno takmičenje “Oranž Boul” za igrače do 18 godina, a otac našeg mladog tenisera Prof.dr Dragutin Kecmanović smatra da ima još mnogo rada do toga da njegov sin postane jednog dana as.

On je vrlo hrabro poslao poruku roditeljima da decu upišu na neki drugi sport a ne tenis jer je finansijski izdašan, a samo jedno od 10.000 dece uspe u tom sportu.

- Svaki trener u početku kaže kako je vaše dete talentovano. Mi smo tenis videli kao neku vrstu zabave, beg sa ulice. Kasnije, tenis postane igračka zbog koje bude plakanja. Mnogi su se opekli u ovom sportu. Problem je što svi dete vide kao novog Novaka Đokovića ili Anu Ivanović, a možda od 10.000 dece, samo jedno prođe", kaže Kecmanović.

Ipak, on daje konkretan predlog roditeljima:

"Koliko god sam čuo priča da se posle vrati sve uloženo, preporučujem roditeljima da dete upišu na neki drugi sport. Tenis je velika muka i za porodicu i za same takmičare. Potreban je ogroman novac. Pa, samo da bi trenirali u Beogradu tri, četiri sata treba vam 100 evra i to da imate popust", objašnjava Kecmanović.

Moimir Kecmanović, Foto: TSS
Moimir Kecmanović, Foto: TSS

On je za sina pronašao jedino normalno rešenje.

"Potpisao je ugovor sa IMG- najboljom menadžerskom kućom ( Njihov klijent je i Novak Đoković). Ne samo zbog uslova nego nismo mogli finansijski da izdržimo. Oni obezbeđuju sve što je potrebno detetu za razvoj. Oko 80.000 dolara godišnje su samo boravak i treninzi u akademiji Nika Bolitijerija", ističe Kecmanović.

Kurir sport / Sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track