ĐOKOVIĆ JURI REKORDE: Novak rešio da postane najbolji svih vremena
Foto: Profimedia

Svetski, a naš

ĐOKOVIĆ JURI REKORDE: Novak rešio da postane najbolji svih vremena

Tenis -
Srpski teniser obeležio 2015. godinu, a s istim ambicijama dočekuje i 2016. Na sportskom planu glavna želja mu je Rolan Garos, jedini trofej koji mu nedostaje u karijeri

Srpski teniser Novak Ðoković obeležio je 2015. godinu, osvojivši tri grend slema i šest mastersa, čime se približio najboljim igračima svih vremena.

Naravno, ništa manje ne očekuje se ni u 2016, s time što će akcenat staviti na podizanje pehara na Rolan Garosu (jedini grend slem koji nije osvojio), Olimpijske igre u Riju, kao i na Sinsinati, jedini turnir iz serije 1.000 koji nije uspeo da osvoji.

Ipak, glavni cilj Novaka Đokovića jeste da sustigne Rodžera Federera po broju osvojenih grend slemova.Ako nastavi u ovom ritmu, Nole bi mogao da sustigne Rodžera Federera i po broju nedelja na prvom mestu, što je do sada izgledalo kao nemoguća misija. Švajcarac je na toj poziciji bio čak 302 nedelje, dok je Nole stigao do 180. nedelje. Da bi ga Đoković stigao, biće mu potrebno još dve godine i četiri meseca. Nije lako, ali isto tako nije ni nedostižno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track