VAVRINKA ODAO VELIKU TAJNU KONKURENCIJI: Evo kako da pobedite Novaka Đokovića

Neće im puno pomoći

VAVRINKA ODAO VELIKU TAJNU KONKURENCIJI: Evo kako da pobedite Novaka Đokovića

Tenis -
Švajcarski teniser Stan Vavrinka uskratio je Novaku Đokoviću priliku da u 2015. godini osvoji zlatni Gren slem, odnosno sva četiri naslova na najprestižnijim turnirima.

Vavrinka je u finalu Rolan Garosa savladao najboljeg tenisera sveta sa 3:1 (4:6, 6:4, 6:3, 6:4) i time postao jedini igrač koji je Novaka savladao na Gren slem turnirima u protekloj godini.

"Rolan Garos je svakako moja najveća pobeda jer je Novak neverojatan igrač. Bio sam jako ponosan zbog pobede u finalu. Igrao sam tog dana neverovatan tenis i pronašao sam lek. Odigrao sam nekoliko teških mečeva protiv Novaka na Grend slemovima u zadnje vrijeme. Znam da imam šansu ako igram svoj najbolji tenis. Pobeđivao sam ga i pre i jedini način za to je da ostanete mentalno jaki kada se suočite s njime, posebno u tako jakim mečevima", rekao je Vavrinka, koji je u spomenutom finalu Rolan Garosa protiv Đokovića imao neverovatnih 59 vinera, skoro dvostruko više od srpskog tenisera.

Iako se pamti duel u Parizu kao najvažniji, treba reći da je Švajcarac samo četiri puta slavio protiv Đokovića u 25 mečeva.

U 2015. godini rezultat je 3:1 za srpskog tenisera, koji je slavio u polufinalu Australijan opena, u četvrtfinalu Sinsinatija i polufinau Mastersa u Parizu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track