(VIDEO) NOVAKOV BOŽIĆNI TRIJUMF: Đoković pobedio Majera i za finale će se boriti sa Berdihom
Foto: Fonet

Najteži meč u 2016.

(VIDEO) NOVAKOV BOŽIĆNI TRIJUMF: Đoković pobedio Majera i za finale će se boriti sa Berdihom

Tenis -
Srpski teniser Novak Đoković savladao je Argentinca Leonarda Majera 6:3, 7:5 u četvrtfinalu turnira u Dohi.

Prvi reket sveta će se u polufinalu sastati sa Čehom Tomašom Berdihom, koji nije imao problema da savlada Britanca Edmunda - 6:3, 6:2. Biće to 24. duel Srbina i Čeha. Novak je dobio 21 meč!

Đoković se znatno više namučio na Božić protiv Majera nego u prethodna dva meča u 2016. godini. Sva četiri seta protiv Dastina Brauna i Fernanda Verdaska dobio je rezultatom 6:2, a 35. igrač sveta bio je znatno tvrđi orah.

Majer je u oba seta na startu napravio brejk. U prvom je Novak odmah uzvratio i kasnije bez problema priveo taj deo igre kraju - 6:3. Međutim, Srbin se mnogo oznojio u drugom. Brejkom je uzvratio u poslednjem trenutku, kada je Majer servira za izjednačenje u setovima. Međutim, Argentinac je tada napravio tri velike greške, što je Novak iskoristio, izjednačio na 5.5, a onda dobio i naredna dva gema protiv uzdrmanog rivala.

Ovo je bio drugi susret Đokovića i Majera i druga pobeda Novaka. Prethodno, sastali su se na Australijan openu pre dve godine.

Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 1.283.855 dolara, a Đokoviću će to biti jedino pripremno takmičenje za Australijan open.

TOK MEČA:

DRUGI SET - 7:5:

7:5 - Još jedan Novakov brejk za tačku na trijumf.

6:5 - Uzdrman je Majer, Novak je lako dobio 11. gem drugog seta i sada je na korak od polufinala.

5:5 - Majer je servirao za izjednačenje u setovima. Međutim, napravio je dve velike greške na startu gema. Žalio se da su mu smetali reflektori. Ipak, to su bili pokloni koje Đoković oberučke prihvata. U poslednjem trenutku načinio je ribrejk i to bez izgubljenog poena.

4:5 - Nije lako, ali Novak je ponovo prišao Majeru na gem zaostatka. Doduše, u sledećem Argentinac servira ua izjednačenje u setovima.

3:5 - Novak je sada imao 0:30, ali je Majer opet zaigrao sjajno i dobio četiri uzastopna poena. Došao je na samo gem od izjednačenja u setovima.

3:4 - Sada teniseri lako dobijaju gemova na svoje servise. Novak je smanjio.

2:4 - Majer igra odlično. I dalje čuva brejk prednosti stečen na startu drugog seta.

2:3 - Srpski igrač bez problema dobio je ovaj gem.

1:3 - Imao je Đoković dve brejk lopte, ali ih nije realizovao. Kod jedne je napravio veliku grešku na mreži. Majer je zadržao brejk prednosti.

1:2 - Novak se upisao u drugom setu, na svoj servis, ali i dalje ima brejk zaostatka.

0:2 - Bio je ovo "gust" gem, ali je Majer uspeo da potvrdi brejk.

0:1 - Ponovio se scenario s početka prvog seta. Majer je na startu napravio brejk.

PRVI SET - 6:3:

Zanimljiva statistika prvog seta! Đoković je izgubio svih deset poena na drugi servis.

6:3 - Utisak je da Đoković igra sa pola snage, a i to mu je bilo dovoljno za treći brejk u prvom setu.

5:3 - Prvi reket sveta sada rutinski odrađuje posao.

4:3 - Majer je prekinuo Novakovu seriju. Ovo je prvi set na turniru koji Đoković neće dobiti rezultatom 6:2.

4:2 - Bez problema Novak je osvojio četvrti uzastopni gem.

3:2 - Drugi brejk Đokovića! Majer nije mogao da izdrži u ritmu s početka meča, počeo je da pada, a najbolji teniser sveta to je rutinski iskoristio. Izgubio je samo jedan poen i napravio svoj drugi brejk. Srbin je dobio 14 od poslednjih 19 poena.

2:2 - Ponovo je Majer imao brejk loptu, ali je tada Đoković vezao tri poena, izvukao se i potvrdio brejk i prošlog gema.

1:2 - Đoković je odmah napravio ribrejk. Majer je počeo da greši, pa je Novak lako, sa samo jednim izgubljenim poenom, vratio meč u egal. Gem je završen duplom servis greškom Argentinca.

0:2 - Majer blista. Ređaju se njegovi vineri. Osvojio je sedam startnih poena, odnosno osam od prvih devet na meču i dobio i drugi gem.

0:1 - Argentinac je prvi gem dobio bez izgubljenog poena. Dobro je servirao.

18:15 - Prvi servira Majer.

18:13 - Zagrevanje je završeno.

17:55 - Zanimljivo je da su Novak i Leonardo vršnjaci. Zapravo, Argentinac je stariji nedelju dana. Rođen je 22. maja 1987.

17:50 - Duel između Đokovića i Majera kasni jer se odužio meč između Nadala i Kuznjecova. Španac je pobedio 2:1. Nadal će se u polufinalu sastati sa Ukrajincem Marčenkom.

17:15 - Evo kako je Đoković deklasirao Verdaska...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track