U REZULTATSKOJ KRIZI: Švajni, pomagaj! Ana ne može više nikog da pobedi!
Foto: Reuters

ŠTA JE OVO

U REZULTATSKOJ KRIZI: Švajni, pomagaj! Ana ne može više nikog da pobedi!

Tenis -
Ivanovićeva dva turnira zaredom završava već u prvom kolu. Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Tatjana Jevtić Ječmenica veruje da će se Ana vratiti u formu

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović doživljava rezultatski brodolom. Posle Oklanda, gde je izgubila u prvom kolu od 122. igračice sveta Britanke Naomi Broudi, Srpkinja je ovoga puta doživela blamažu na startu turnira u Sidneju porazom od Čehinje Karoline Pliškove sa 2:0 (6:4, 6:2).Ana u tako lošem raspoloženju dočekuje prvi grend slem u godini - Australijen open. Da li razlog loše igre leži u preteranom opuštanju tokom praznika ili možda u patnji zbog odvojenog života od Bastijana Švajnštajgera, ostaće nepoznato. Jedno je sigurno, dok je Švajni bio pored nje, Ana je briljirala, kako na terenu tako i van njega.

A šta misli selektor Fed kup reprezentacije Srbije Tatjana Jevtić Ječmenica?- Činjenica je da nije dobro krenula sezonu, ali ne treba to smatrati nekom tragedijom. Tek je početak i igračice se polako traže. Treba biti svestan da je ona promenila tim i da će joj biti potrebno vreme da se navikne na nove ljude. Smatram da će joj predstojeći Australijen open biti prava provera i da će tek posle toga moći da se donese neki zaključak - istakla je Jevtić Ječmenica za Kurir.Tatjana ipak veruje da će Ana veoma brzo da se vrati u formu i ponovo osvaja turnire.- Moramo takođe da budemo svesni da su sada u Australiji velike vrućine i da to može da bude jedan od razloga za njene loše igre jer se još nije adaptirala na vremenske uslove. Verujem u nju i ne treba već posla dva poraza stvarati negativnu sliku jer u sportu je tako, nekad se dobija, nekad gubi - zaključila je Tatjana.

I bez AneMOŽEMO DA POBEDIMO ŠPANIJUTatjana Ječmenica se osvrnula i na predstojeći meč između selekcija Srbije i Španije u okviru Fed kupa. Kao što je poznato, Ana je odlučila da ne igra.- Polako se spremamo jer nam u goste dolazi izuzetno kvalitetna ekipa. Još ako dođu kompletni, one će sigurno biti favoritkinje, ali isto tako smatram da i mi imamo naše šanse. Osim Ane, sve su na raspolaganju i najvažnije je da nas povrede zaobiđu - poručila je Jevtić Ječmenica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track