(FOTO) VERAN TRADICIJI: Đoković častio novinare čokoladicama, spreman za šestu titulu u Melburnu
Foto: Reuters

Počinje prvi Gren slem sezone

(FOTO) VERAN TRADICIJI: Đoković častio novinare čokoladicama, spreman za šestu titulu u Melburnu

Tenis -
Najbolji teniser sveta Novak Đoković održao je konferenciju za novinare uoči starta prvog Gren slem turnira u sezoni, Australijan opena.

Tom prilikom prvi nosilac na "Ozi openu" nastavio je tradiciju prema kojoj na prvoj konferenciji za medije uoči turnira u Melburnu počasti novinare čokoladicama.

"Probajte, ovo su zdrave, energetske kuglice. Lepe su, slatke, sigurno će vam se svideti. Ja ovo jedem svaki dan. Ima tu raznih sastojaka, semenki, mleka na biljnoj bazi, kakaa i drugih detalja. Zdrava kombinacija", poručio je Đoković novinarima.

Srpski teniser rekorder je u open eri sa pet titula na prvog Gren slemu u sezoni. Njegova pažnja je usmerena na osvajanje šeste titule čime bi se izjednačio sa rekorderom Rojem Emersonom koji je 1960-tih godina osvojio ukupno šest titula na Australijan openu.

"Iza mene je bez sumnje najbolja sezona i najbolja godina u mom životu. Uživao sam u svakom trenutku koji sam proveo na terenu", osvrnuo se Đoković na 2015. godinu i zatim nastavio: "Pokušaću da nastavim sa tim samopouzdanjem i kvalitetom koji sam prikazao naročito u završnici sezone. Prva nedelja u novoj godini u Dohi protekla je savršeno. Nisam izgubio ni set. Dobro sam se pripremio, skoncentrisao se na neke detalje, postavio temelje za ono što sledi, uključujući i Olimpijske igre, što je jedan od prioriteta za mene i mnoge druge igrače. Nadam se da ću igrati mnogo mečeva i da ću ih igrati dobro. Za sada sam fokusiran samo na Australijan open, rano je da pričamo o tome šta mogu, a šta ne u nastavku sezone", kaže petostruki osvajač Australijan opena.

Novak Đoković će odbranu titulu na Melburn parku započeti u noći između ponedeljka i utorka po srpskom vremenu.

Njegov meč protiv Hjong Čunga iz Južne Koreje postavljen je kao treći na "Rod Lejver" areni i trebao bi da počne između četiri i pet sati ujutru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track