ANA SE NIJE OPORAVILA OD ŠOKA: Ivanovićeva eliminisana sa AO, prekid poremetio Srpkinju!
Foto: Reuter

Amerikanka Kiz slavila posle preokreta

ANA SE NIJE OPORAVILA OD ŠOKA: Ivanovićeva eliminisana sa AO, prekid poremetio Srpkinju!

Tenis -
Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je u trećem kolu Astralijan opena od američke teniserke Medison Kiz rezultatom 2:1 u setovima (4:6, 6:4, 6:4)

Amerikanka je slavila posle nešto više od dva sata igre, i tako stigla do prve pobede protiv Ivanovićeve.

Ana nije uspela da se oporavi od šoka koji je doživela u drugom setu, kada je njenom treneru Najdželu Sirsu iznenada pozlilo na tribinama, posle čega je potpuno izgubio svest.

Ivanovićeva je sigurno počela meč protiv favorizovane Amerikanke. Obe teniserke su čuvale svoj servis, ali je Kizova u sedmom gemu imala dve brejk lopte koje nije uspela da iskoristi. Medison Kiz je potom osvojila gem na svoj servis, a onda je srpska reprezentativka dobila svoj servis gem sa nulom, da bi potom usledio i prvi brejk na meču, koji je napravila Ivanovićeva, takodje ne dopustivši protivnici da osvoji ijedan poen.

Ivanovićeva je povela sa 1:0 u drugom setu, ali je tada meč prekinut jer je pozlilo njenom treneru Najdželu Sirsu, koji je prevezen u bolnicu. Prekid je trajao oko 45 minuta, a bilo je očigledno da je Srpkinja uznemirena vestima. Kada je meč nastavljen, Ana Ivanović je napravila brejk, ali je Medison Kiz uzvratila i smanjila na 2:1. Posle dva gema bez brejka, teniserke su ponovo razmenile brejkove, a onda je Kizova odbranila svoj servis za 4:4. Amerikanka je potom napravila još jedan brejk, a onda ponovo odbranila servis i dobila drugi set sa 6:4.

Ana Ivanović je odlično počela treći set. Povela je sa 3:0, ali je tu izgubila kontrolu meča. Nakon što je njena rivalka osvojila svoj servis, napravila je brejk, onda u sledećoj prilici još jedan, da bi posle svog servisa došla do vodjstva od 5:3. Ivanovićeva je uspela da osvoji svoj servis i smanji na 5:4, ali potom nije imala šansu za brejk, tako da je Amerikanka iskoristila svoju treću meč loptu i došla do pobede.

Američka teniserka će u osmini finala igrati protiv pobednika duela između Varvare Lepčenko i Šuai Ženg.

Posle meča Ana nije pričala o onome što se dogodilo Sirsu, već samo o dešavanjima na terenu.

"Jasno je da je meč bio težak. Igrala sam jako dobro u prvom setu i dobila ga. Imala sam neke dobre gemove, stvarala sam sebi šanse, ali ona se snažno vratila u meč, sa moćnom igrom. U trećem setu je bolje servirala od mene... Mislim da je to bila velika razlika u trećem setu", rekla je Ivanovićeva .

Publika u Melburnu uglavnom je navijala za Anu Ivanović.

"Osetila sam to na terenu. Čim smo izašle na teren videla sam da je atmosfera fantastična. Stvarno sam htela da pobedim i da se vratim", rekla je ona.

"Definitivno je ovo bio dobar meč od početka. Igrala sam na visokom nivou...ali je ona posle zaigrala bolje i stvari su otišle na njenu stranu. Naravno da sam malo razočarana, ali imam čemu da se nadam ubuduće", završila je priču Ana Ivanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track