GIGASENZACIJA U FINALU: Anđelika Kerber savladala Serenu i osvojila Australijan open!
Foto: Reuter

Nemica odigrala meč života

GIGASENZACIJA U FINALU: Anđelika Kerber savladala Serenu i osvojila Australijan open!

Tenis -
Nemačka teniserka Anđelika Kerber osvojila je Otvoreno prvenstvo Australije, pošto je u velikom finalu u tri seta savladala favorizovanu Amerikanku Serenu Vilijams 2:1 (6:4, 3:6, 6:4)

Nemica je u svom prvom Gren slem finalu u karijeri, posle dva sata i sedam minuta igre, uspela da podigne trofej namenjen pobedniku. Serena Vilijams je propustila šansu da se osvoji 22. Gren slem i izjednači se sa Štefi Graf na prvom mestu večne liste.

Kerber je hrabro ušla u meč, u trećem gemu je uspela da oduzme servis Sereni za 3:1. Amerikanka je odmah uspela da vrati brejk, ali borbena Nemica u sedmom gemu ponovo oduzima servis prvoj teniserki sveta i do kraja seta uspeva da sačuva prednost (6:4).

Jedan brejk odlučio je pobednika drugog seta. Serena je u četvrtom gemu iskoristila treću brejk šansu i oduzela servis Kerberovoj. Rutinski je privela set kraju i zasluženo došla do izjednačenja.

Velika borba vodila se i u trećem setu, viđeno je čak pet brejkova. Nemačka teniserka je odlično ušla u set, brzo je povela sa 2:0 u gemovima, ali Serena je odmah vratila brejk i kasnije stigla do izjednačenja. U šestom gemu odvijala se prava drama. Kerberova je uspela da iskoristi petu brejk loptu za 4:2. Naredni gem Nemica je osvojila bez izgubljenog poena i činilo se da je pitanje pobednika rešeno 5:2. Međutim, borbena Serena se nije predavala. Najpre je smanjila na 5:3, a onda je uspela da oduzme servis Kerberovoj (5:4). Amerikanka je servirala za izjednačenje, ali odlična Anđelika Kerber se nije predavala, napala je servis protivnice, stigla do prve meč lopte i odmah je iskoristila (6:4).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track