MUGURUZA: Na papiru smo bolje, ali FED kup je specifičan
Foto: TSS

Oprezne

MUGURUZA: Na papiru smo bolje, ali FED kup je specifičan

Tenis -
Španska teniserka Garbinje Muguruza izjavila je danas da je ekipa došla u Kraljevo da pobedi Srbiju i prođe dalje, ali da je oprez neophodan jer je FED kup specifično takmičenje.

"Veoma sam uzbuđena, prvi put sam u Kraljevu. Pripremamo se za težak vikend posle kojeg ćemo, nadam se, slaviti. Na papiru mi imamo bolje igračice, ali FED kup je specifično takmičenje. Koja ekipa dođe do tri boda slaviće, a mi smo po ta tri boda došle. I hoćemo da se kao pobednici vratimo kući", rekla je trenutno peta teniserka sveta.

Selektor Španije Končita Martines istakla je da od Jelene Janković preti najveća opasnost, ali da ne treba zaboraviti ni ostale srpske igračice.

"Srpkinje imaju dobru ekipu, predvodi ih Janković koja je izuzetno iskusna, bila je nekada prva na svetu. Znate, uvek je teško kada igrate daleko od kuće jer onda nemate pravo da birate podlogu, loptice. Ipak, mi smo profesionalci, doputovale smo da bismo dale sve od sebe i da na kraju vikenda budemo pobednici. Jelena je jedna od najboljih na svetu, znamo dobro šta sve ona može na terenu, ali mlade igračice su posebna opasnost", izjavila je Martinez.

Meč prvog kola Svetske B grupe FED kupa između Srbije i Španije igra se 6. i 7. februara u Kraljevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track