NIŠTA OD IZNENAĐENJA: Muguruza pobedila Ivanu Jorović i donela prvi poen Španiji
Foto: Tanjug

Srpkinja osvojila samo četiri gema

NIŠTA OD IZNENAĐENJA: Muguruza pobedila Ivanu Jorović i donela prvi poen Španiji

Tenis -
Ženska teniska reprezentacija Španije povela 1:0 protiv Srbije u prvom kolu Svetske grupe B Federejšn kupa.

Prvi poen Španiji u Kraljevu donela je peta teniserka sveta Garbine Muguruza, koja je pobedila Ivanu Jorović 2:0, po setovima 6:3, 6:1.Ivana Jorović je igrala umesto Bojane Jovanovski, a 174. teniserka sveta nije uspela da napravi iznenađenje protiv favorizovane Muguruze.Ivana Jorović je izjavila da je zadovoljna kako je odigrala meč protiv znatno iskusnije Muguruze."Drago mi je što sam pružila solidan otpor Muguruzi i zadvoljna sam kako sam odigrala. Zahvalila bih se selektoru Tatjani Ječmenici što je odlučila da mi pruži šansu. Muguruza je sjajna igračica, među 10 najboljih na svetu i ima mnogo iskustva", rekla je Jorović posle meča. U drugom današnjem meču igraće Jelena Janković i Karla Suarez Navaro.Drugog dana, u nedelju od 13.00 počinje meč Jelene Janković i Garbine Muguruze, a potom će biti odigran i čevrti singl meč. Duel Srbije i Španije zatvoriće meč dublova. Za reprezentaciju Srbije će igrati Ivana Jorović i Nina Stojanović, dok će za gošće nastupiti Lara Aruabarena i Lurdes Domingez Lino.

TOK MEČAII set

Muguruza je već na startu drugog seta potvrdila zašto je peta teniserka sveta. Španska teniserka je lako stigla do 3:0. Srpkinja je smanjila na 3:1, a onda je Muguruza osvojila tri gema i zasluženo je stigla od pobede,.

I set

Jorovićeva je prva servirala na meču, a Muguruza je odmah napravila brejk. Španska teniserka je potom potvrdila brejk pošto je osvojila gem na svoj servis. Srpkinja je izgubila još jedan gem na svoj servis, a peta teniserka sveta je nastavila da osvaja poene i lako je došla do 4:0. Ivana je potom zaigrala angažovanije i osvojila dva gema zaredom. Usledila je velika borba u sedmom gemu, koji je pripao našoj teniserki. Velika borba vođena je i u osmom gemu, koji je Muguruza dobila. Španska teniserka je potom napravila još jedan brejk i stigla do 1:0 u setovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track