Jeleni se nije posrećilo na startu Madrida
Foto: BETA

poraz

Jeleni se nije posrećilo na startu Madrida

Tenis -
Jankovićeva je propustila veliku priliku da se probije u dalje takmičenje. Počela je veoma dobro i sigurno, pa je bez većih problema dobila prvi set, ali je u nastavku brojnim greškama dopustila protivnici da se konsoliduje i vrati u meč

MADRID - Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u drugo kolo turnira Premijer serije u Madridu pošto je na startu izgubila od Karle Suares Navaro iz Španije sa 2:1 u setovima - 4:6, 7:6 (7:5), 6:4.

Jankovićeva je propustila veliku priliku da se probije u dalje takmičenje. Počela je veoma dobro i sigurno, pa je bez većih problema dobila prvi set, ali je u nastavku brojnim greškama dopustila protivnici da se konsoliduje i vrati u meč.

Dugotrajna, skoro tročasovna borba na plavoj šljaci, više je odgovarala domaćoj teniserki, koja je posle dobijenog drugog seta u taj brejku, u odlučujućem trećem bila smirenija i preciznija. Činilo se da je duel rešen u šestom gemu, kada je Navaro brejkom povela sa 4:2, ali je Srpkinja uzvratila i izjednačila rezultat na 4:4.

Međutim, Jankovićeva je potom neočekivano stala i novim greškama omogućila protivnici da preuzme inicijativu. Navaro je povela na svoj servis, a onda još jednim brejkom okončala borbu iskoristivši prvu meč loptu za zaslužen trijumf.

Španska teniserka se nastavku takmičenja sastaje sa Čehinjom Lusi Safarovom, koja je savladala Estonku Kaju Kanepi sa 6:4, 6:4.Druga predstavnica Srbije na turniru u Madridu, Ana Ivanović, u nedelju je pobedila Francuskinju Matildu Johanson sa 2:0 u setovima i u drugom kolu igra protiv Ruskinje Nađe Petrove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track