RADVANSKA UPLAŠENA: Samo aspirin pijem, jer bi u lekovima moglo da bude i nešto drugo
Foto: Reuters

Poljska teniserka priznala

RADVANSKA UPLAŠENA: Samo aspirin pijem, jer bi u lekovima moglo da bude i nešto drugo

Tenis -
Poljska teniserka Agnješka Radvanjska izjavila je "da je šokirana, kao i svi ostali" kada je čula da je Marija Šarapova priznala da je pala na doping kontroli.

"To je bio veoma tužan dan za tenis. To je sigurno, ali šta mogu više da kažem. Svi čekamo da vidimo šta će da se desi. Ne znam šta će Šarapova da uradi", otkrila je Radvanska u Indijan Velsu, a prenosi AP.On je priznala da razume kako se to dogodilo."Uplašena sam jer svaka tableta u sebi može da ima nešto zabranjeno. Kada sam bolesna uzimam samo aspirin, jer se plašim da će u lekovima biti i nešto drugo", izjavila je Radvanska, koja je rekla da je bila tri puta testirana ove godine.Rumunka Simona Halep izjavila da je saznanje da je Šarapova koristila doping težak i razočaravajući trenutak za sport."Nadam se ta to neće uticati na svet tenisa. Nadam se da će navijači i dalje voleti tenis", rekla je Petra Kvitova i nastavila:

"Mislim da je to nešto što bi svi trebalo da znamo, šta se uzima i ono što se stavlja u telo. Mislim da je Šarapova napravila ogromnu grešku. Ovo je neka vrsta primera za sve sportiste. WADA pokušava da očisti sport od dopinga. Mislim da sistem funkcioniše i da svi rade dobar posao".Švajcarska tenisera Belinda Benčič kaže da je krajem decembra otvorila mejl koji je poslala WADA u kojem se saopštava da je medlonijum zabranjen. "Svi smo dobili mejl. Uvek pogledam listu kada sam bolesna, a onda proverim šta ima unutra i vidim da li je nešto od toga zabranjeno", rekla je Belinda.Nemica Anđelika Kerber rekla je da njen tim i ona sve proveravaju dva-tri puta pre upotrebe, a Garbinje Mugurusa kaže da je dobro što je Šarapova priznala šta se dogodilo.

"Suočava se sa time, mislim da je dobro to što radi, videćemo šta će se dalje dešavati", navela je španska teniserka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track