Himeno Traver namučio Đokovića
Foto: REUTERS

masters

Himeno Traver namučio Đokovića

Tenis -
Iako je po rejtingu izgledalo da Novak neće imati previše problema, pogotovo posle prvog seta kojeg je Nole dobio s ubedljivih 6:2, u drugom nastavku došlo je do preokreta na terenu...načinjenom od plave šljake. Domaći teniser je vratio Novaku istom merom dobivši set s 6:2, čime je rezultat izjednačio na (ne)očekivanih 1:1 u setovima

MADRID - Najbolji tenisr sveta Novak Đoković, počeo je odbranu titule na masters turniru u Madridu. Pošto je bio slobodan u prvom kolu, Nole je na startu "ukrstio rekete" sa 137. igračem sveta Špancem Danijelom Himeno Traverom.

Iako je po rejtingu izgledalo da Novak neće imati previše problema, pogotovo posle prvog seta kojeg je Nole dobio s ubedljivih 6:2, u drugom nastavku došlo je do preokreta na terenu...načinjenom od plave šljake. Domaći teniser je vratio Novaku istom merom dobivši set s 6:2, čime je rezultat izjednačio na (ne)očekivanih 1:1 u setovima.

Pored publike koja je "neprjateljski" nastrojena prema Novaku, što je donekle normalno jer daje podršku domaćem igraču, Novak se najviše žalio na kavlitet terena, kojeg su samo za ovu priliku obojili u plavo...bez ikakvih konsultacija s najboljim igračima sveta...

Bilo kako bilo Novak je u treći naastavak ušao malo sigurnije, ali ukazanu priliku Španac nije hteo da propusti... trenutni rezultat je 4:2 za Novaka.

Ipak posle jednog sata i 40 minuta igre Novak je uspeo da preuzme inicijativu u meču protiv razigranog Španca. Dobio je sedmi gem za solidnu prednost od 5:2...A onda kao da je malo zastao pustivši da protivnik osvoji osmi gem bez izgubljenog poena za 5:3...Ubrzo Novak je servirao za meč....40:0. Prva meč lopta i gotovo...Posle jednog sata i 46 minuta Novak je pobedio 2:1 (6:2,2:6, 6:3).

Naredni protivnik svetskog broja jedan biće pobednik meča između Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Austrijanca Jirgena Melcera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track