GUST RASPORED: Srbija čeka Britance bez Novaka Ðokovića?
Foto: AP

Na Britance možda bez najboljeg tenisera

GUST RASPORED: Srbija čeka Britance bez Novaka Ðokovića?

Tenis -
Prvi reket sveta još nije odlučio da li će u julu biti deo srpskog Dejvis kup tima u duelu protiv ekipe koju predvodi Endi Mari

Najbolji svetski teniser Novak Ðoković još nije prelomio da li će biti deo srpske Dejvis kup reprezentacije u meču četvrtfinala protiv selekcije Velike Britanije.Noletov raspored ovog leta prilično je zgusnut imajući u vidu da se u avgustu održavaju i Olimpijske igre u Brazilu, a pre toga su na programu Rolan Garos i Vimbldon. Upravo zbog manjka vremena za odmor postoji mogućnost da Ðoković propusti duele protiv Endija Marija i ostalih britanskih tenisera, koji su na programu od 14. do 17. jula na Tašmajdanu.- Nisam još doneo odluku da li ću igrati za reprezentaciju Srbije u tom meču protiv Velike Britanije ili ne. Moram da vidim kakve će mi biti obaveze tokom leta i tek onda ću moći da presečem - kaže Ðoković.Ipak, imajući u vidu da je Novak uvek s ponosom nastupao za Srbiju, ne treba posumnjati da će, ukoliko se ukaže i trunka mogućnosti, Ðoković sigurno zauzeti svoje mesto u timu „orlova“. Podsećanja radi, u četvtfinalnom susretu protiv Kazahstana najbolji teniser sveta je nastupao nakon pet dana bez treninga i mučio se protiv Mihaila Kukuškina, ali nije želeo da preda jer je u pitanju meč Dejvis kupa.- Zbog činjenice da sam igrao u Beogradu i da sam predstavljao svoju zemlju nisam smeo da razmišljam o predaji. Telo je govorilo drugačije, ali glava i srce su hteli da se borim do kraja. Bio sam preplavljen emocijama i nisam želeo da izgubim pred domaćom publikom - rekao je Ðoković posle meča s Kukušninom.

Britanac nestrpljivENDI MARI: ŽELIM DA DOĐEM U BEOGRADNajveća zvezda britanskog tima u susretu protiv selekcije Srbije svakako će biti Endi Mari, koji je već potvrdio da će doputovati u Beograd.- Naravno da ću igrati protiv Srbije i zaista se radujem tom meču jer znam da će to biti istinski spektakl. Ne znam da li će Ðoković igrati ili ne, ali od toga ne zavise naše ambicije, budući da su one u svakom slučaju najviše i želimo da odbranimo salataru osvojenu prošle godine - rekao je Mari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track