I FEDERER SE OGLASIO: Ja sam skroz za jednake nagrade!
Foto: Fonet/AP

Bura se ne stišava

I FEDERER SE OGLASIO: Ja sam skroz za jednake nagrade!

Tenis -
Švajcarski teniser Rodžer Federer dao je svoje mišljenje na temu zarada muškaraca i žena u tenisu.

Federer je istakao da se zalaže za jednake zarade i da je srećan što obe teniske asocijacije rastu u isto vreme.

"Ja sam skroz za jednake nagrade. Kada sam se borio za povećanje nagrada, posebno na Gren slemovima, bio sam svestan da će to uticati i na WTA i bio sam veoma srećan zbog toga. Obe asocijacije su rasle u isto vreme. Ali, onda morate da pogledate istoriju svakog turnira. Neki turniri su bili muški turniri, onda su došle devojke, ili obrnuto. Nekada je teško izjednačiti nagrade na takvim turirima. To odlučuje direktor turnira, ali bih mogao to da zamislim. Već se desilo ovde u Majamiju, u Indijan Velsu, na Gren slemovima. Srećan sam jer je tenis proizveo neke od najvećih sportistkinjka na svetu. Mislim da je to sjajno. Mislim da je to platforma. Jednake nagrade su dobra stvar. Mislim da se o ovome odavno govorilo", rekao je Federer.

Podsetimo, novinari su nakon finala Mastersa u Indijan Velsu "rešetali" srpskog tenisera pitanjima oko toga da li muškarci treba da imaju veće nagrade na turnirima od žena. Iako je Novak dao diplomatski odgovor, mnogi su ga optužili za seksizam.

"Mislim da naš muški svet tenisa, ATP svet, treba da se bori za još više, jer statistike pokazuju da imamo sve više gledalaca na muškim teniskim mečevima", rekao je između ostalog Đoković.

Ova izjava neopravdano je izazvala lavinu kritika na račun srpskog tenisera, a među najglasnijima bio je Britanac Endi Marej.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track