OVDE NEŠTO SMRDI: Favoriti u Majamiju pukli ko zvečke
Foto: Reuters, Beta/AP

Neuobičajeni i neočekivani rezultati na Floridi

OVDE NEŠTO SMRDI: Favoriti u Majamiju pukli ko zvečke

Tenis -
Neposredno nakon velike prašine koja se digla zbog slučaja Marije Šarapove, veliki broj najboljih svetskih tenisera izgubio mečeve u ranoj fazi mastersa u Majamiju

Dešava se u sportu da bolji rival poražen napusti teren, ali da to postane gotovo pravilo na nekom velikom turniru, nije baš uobičajeno. A upravo to se ovih dana dešava na teniskom Mastersu u Majamiju.Seča favorita nekako se poklopila s jednom od najvećih teniskih doping afera, onom u koju je uključena Ruskinja Marija Šarapova. Sve je počelo od Rodžera Federera, koji se zbog stomačnih problema povukao sa mastersa u Majamiju pre početka turnira, a onda je usledila serija senzacija. Legendarni Španac, koji je ljudski „isprozivao“ Šarapovu kad je obelodanila da je pozitivna na meldonijum, predao je meč Damiru Džumhuru, a Andrej Kuznjecov preslišao je favorizovanog Stana Vavrinku. Usledio je trijumf Igora Dimitrova nad Endijem Marijem, a onda možda i najveća od svih senzacija - pobeda Svetlane Kuznjecove nad Serenom Vilijams, devojkom koja je osam puta slavila u Majamiju i trofej podizala svaki put u poslednje tri godine.

Ono što je sigurno jeste to da je turnir na Floridi doneo rezultate za rubriku „verovali ili ne“, pa se po internetu sve češće naglas postavlja pitanje - da li su baš svi najbolji teniseri „čisti“ ili su aktuelni rezultati posledica njihovog čišćenja. A da li će ovo pitanje ostati bez odgovora ili će klupko tek početi da se odmotava, pokazaće dani pred nama.

Vreme za porodicuVEMIĆ UMESTO BEKERA I VAJDEGlavni treneri Novaka Đokovića Boris Beker i Marijan Vajda nisu uz našeg asa tokom turnira u Majamiju. Za to vreme funkciju Noletovog trenera preuzeo je Dušan Vemić.- Vemić je tu ove nedelje, s njim radim odavno i bio je pomoćni trener nekoliko godina. On je privremeno rešenje dok su Boris i Marijan kod kuće. Obojica će najverovatnije biti sa mnom u Monte Karlu, tako da se vraćamo u normalu - objasnio je Novak Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track