(VIDEO) NOLE STIŽE AGASIJEV REKORD: Đoković precrtao Gofana za 7. finale u Majamiju!
Foto: AP

U nedelju igra za 6. titulu na Floridi

(VIDEO) NOLE STIŽE AGASIJEV REKORD: Đoković precrtao Gofana za 7. finale u Majamiju!

Tenis -
Najbolji teniser sveta Novak Đoković po sedmi put u karijeri izborio je plasman u finale Mastersa u Majamiju.

Novak je u polufinalu posle više od dva sata velike borbe savladao sjajnog Belgijanca Davida Gofana sa 2:0 u setovima (7:6, 6:4).

Đoković će u borbi za titulu igrati protiv Japanca Nišikorija. Ukoliko trijumfuje na Floridi, Nole će se izjednačiti sa rekorderom Agasijem, koji je šest puta u karijeri osvajao trofej u Majamiju.

U prvom setu se vodila velika borba na terenu, taj deo meča je trajao čak 79 minuta i rešen je u taj-brejku. Gofan na početku seta nije uspeo da iskoristi greške Đokovića i napravi brejk, ali ono što mu nije pošlo za rukom u prvom gemu jeste u sedmom. Međutim, najbolji teniser sveta je već u narednom gemu uzvratio istom merom i izjednačio na 4:4. Fantastična borba viđena je u taj-brejku u kojem je Đoković iskoristio grešku Gofana, stigao do set lopte i poveo sa 1:0. Početak drugog seta je bio mirniji, teniseri su bili sigurni na svoj servis sve do sedmog gema kada je Đoković napravio odlučujući brejk.

Tok meča:

II set

6:4 - Novak je u finalu! Trijumf srpskog tenisera!

5:4 - Gofan prekida seriju Novaka, međutim, u narednom gemu Srbin će servirati za veliko finale!

5:3 - Đoković rutinski materijalizuje brejk i sada se nalazi na korak do velikog finala.

4:3 - Brejk! Novak oduzima servis Belgijancu! Rutinski je stigao do dve vezane brejk lopte i odmah napravio brejk.

3:3 - Gem za Novaka. Srpski teniser je u ovom gemu izvrnuo zglob, ali na sreću povreda nije bila ozbiljnije prirode, odmah je nastavio sa igrom i završio gem u svoju korist.

2:3 - Siguran gem Gofana.

2:2 - Novak dolazi do izjednačenja. Imao je Gofan jednu priliku za brejk, ali Novak je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije.

1:2 - Treći gem je protekao identično kao uvodna dva. Server, u ovom slučaju Gofan, izgubio je samo jedan poen. Na kraju, odservirao je i as.

1:1 - Podjednako lako Gofan, i Đoković je dobio prvi gem na svoj servis u drugom setu. Dobro je servirao i izgubio samo jedan poen.

0:1 - Dobar gem Gofana. Nije "pao" posle bolnog gubitka prvog seta. Bilo je 0:15, a onda je Belgijanac vezao četiri poena i najavio da će prvi reket sveta i u drugom setu imati muke da ga "slomi".

7:6 - Nakon 73 minuta neverovatne borbe Novak osvaja prvi set! Nekoliko spektakularnih poena viđeno je u taj-brejku. Pri rezultatu 4:4 Novak je odigrao spektakularn lob, a nakon toga došao do dve vezane set lopte. Usledio je sjajan poen Gofana na mreži, ali to je bilo sve od Belgijanca. Novak je uspeo da veže dva poena i dođe na set do sedmog finala Mastersa u Majamiju.

6:6 - Posle 64. minuta igre u prvom setu, odluka pada u taj-brejku. Gofan je uspeo da dođe do novog iznenađenja.

6:5 - Imao je Belgijanac 0:30 u ovom gemu, ali onda je usledila sjajna serija Novaka. Četiri vezana poena je osvojio srpski teniser. Gofan će ponovo servirati za opstanak u setu.

5:5 - Gofan asom dolazi do novog izjednačenja u ovom setu. Nije dozvolio Novaku da dođe u priliku da završi set.

5:4 - Još jedan siguran gem srpskog tenisera! Novak rutinski ponovo dolazi do prednosti i prebacuje pritisak na rivala.

4:4 - Novak vraća brejk! Sjajan odgovor Đokovića! Odmah je napao Belgijanca, ekspresno stihao do dve vezane brejk šanse i odmah izjednačio rezultat.

3:4 - Brejk! Gofan uspeva da oduzme servis srpskom teniseru. Iskoristio je greške Novak i došao do dve vezane prilike za brejk, odmah je iskoristio svoju šansu i došao do prve prednosti u setu.

3:3 - Posle 12 minuta velike borbe Gofan dolazi do izjednačenja. Dve brejk lopte imao je Novak u ovom iscrpljujućem gemu, ali nije uspeo da ih iskoristi. U ključnim momentima Gofan je odlično servirao i uspeo da se izvuče iz izuzetno neugodne situacije.

3:2 - Konačno brz gem Novaka. Rutinski srpski teniser dolaz do nove prednosti i njegova igra deluje sve sigurnije iz minuta u minut.

2:2 - Ekspresan gem za Gofana. Bez izgubljenog poena dolazi do izjednačenja, sjajno je servirao Belgijanac.

2:1 - Novak odličnim forhendom dolazi do novog gema i prednosti u prvom setu.

1:1 - Prilično lako Belgijanac dolazi do izjednačenja. Samo jedan poen uspeo je da osvoji Novak na servis protivnika.

1:0 - Uz dosta muke Novak dolazi do prednosti. Đoković se odmah na startu meča suočio sa tri brejk lopte. Veliki broj grešaka napravio je u prvom gemu. Belgijanac je imao 15:40, ali Novak je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije. Na 40:40 Gofan dolazi do nove prilike za brejk, ali ni nju ne koristi. Sve tri brejk lopte Novak je spasao forhend vinerima.

19:11 - Novak prvi servira, počinje meč.

19:00 - Igrači su izašli na teren, slaba poseta na tribinama

18:55 - Uskoro počinje prvi polufinalni okršaj

18:35 - Očajan terminSrbin i Belgijanac igraju u najgore moguće vreme – od 13 sati po lokalnom vremenu. S obzirom na vremenske prilike na Floridi, obojica će morati da ulože maksimum napora.

18:20 - Davidov put do polufinalaGofan je kao 15. nosilac bio slobodan u prvom kolu, a onda je pobedio Španca Marsela Granoljersa (6:4, 6:4), pa ubedljivo Viktora Troickog (6:1, 6:1), zatim i Argentinca Horasija Zebaljosa (7:5, 6:3) i u četvrtfinalu Francuza Žila Simona, jedinog koji mu je uzeo set (3:6, 6:2, 6:1).

18:10 - Novakov put do polufinalaĐoković je na putu do finala eliminisao Britanca Kajla Edmunda 6:3, 6:3, Portugalca Žoaoa Souzu 6:4, 6:1, Austrijanca Dominika Tima 6:3, 6:4 i Čeha Tomaša Berdiha 6:3, 6:3. Podsetite se najzanimljivijih detalja sa tih mečeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track