OLGA JE NOVA NADA SRBIJE: Upoznajte mladu teniserku koja menja Anu Ivanović u nacionalnom timu
Foto: Facebook

Veliki talenat debituje

OLGA JE NOVA NADA SRBIJE: Upoznajte mladu teniserku koja menja Anu Ivanović u nacionalnom timu

Tenis -
Srpska teniserka Ana Ivanović odlučila je, nezadovoljna tretmanom u javnosti, da završi karijeru u FED kup reprezentaciji, a selektorka Tatjana Ječmenica, odlučila je da u tim Srbije umesto nje za duel sa Belgijom, koji će se 16. i 17. aprila u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić", u okviru borbe za Svetsku grupu II, pozove Olgu Danilović.

Talentovana teniserka, koja ima samo 15 godina, našla se na spisku selektorke Tatjane Ječmenice za duel sa Belgijom, koji će se 16. i 17. aprila u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić", održati u okviru borbe za Svetsku grupu II.Olga je inače, ćerka proslavljenog košarkaša Predraga Danilovića i u 2015. godini se pohvalila i prvi trofejem na turniru na koji je otišla zajedno sa ocem.

Najbolja juniorka Srbije i jedna od najvećih mladih dana svetskog ženskog tenisa, trijumfovala je na turniru u Almereu u Holadniji gde je u finalu kao prvi nosilac savladala Belgijanku, drugog nosioca Laru Salden 6:4, 3:6, 6:3. Na istom turniru Olga je odigrala i finale dubla u paru sa Slovenkom Kristinom Novak.

"Izuzetno sam zadovoljna svim što sam učinila od početka septembra do sada. Veliki broj pobeda, mečeva, ali i poena koji mi donose plasman na juniorski gren slem u Melburnu, moj prvi Australian Open kome se jako radujem".

"Na turniru u Almereu sam bila sa tatom i ovo je naša prva zajednička ITF titula, meni posebno draga", kroz osmeh ispunjen srećom kazala je tada Olga.

Pred početak ovogodišnjeg Australijan opena mlada teniserka je trenirala i sa prvim igračem sveta Novakom Đokovićem.

"Novak je igrao tenis sa Olgom danas. Ona je jedna od najboljih juniorki", napisao je Beker ispod fotografije.

@djokernole played tennis today with Olga #danilovic ! She is one of the best juniors ! #melbourne

A photo posted by Boris Becker (@borisbeckerofficial) on Jan 13, 2016 at 2:48am PST

Obrazlažući odluku da umesto Ivanovićeve u drćavni tim pozove Danilovićevu, selektorka Tatjana Ječmenica je rekla:

"Olga je naša najbolja juniorka. Veoma je mlada i perspektivna teniserka i zaslužuje da se nađe u seniorskoj reprezentaciji, kako bi stekla neophodno iskustvo i kako bi se kalila za nastavak karijere. Nadam se da ću i u narednim susretima imati priliku da pozovem neke od mladih teniserki u tim", rekla je Ječmenica.Olga Danilović u karijeri ima 45 pobeda i 19 poraza u singlu i 31 trijumf i 16 poraza u deubl konkurenciji. A ove godine skor joj je 4:5, odnosno 7:4.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track