FURIOZNO DO POLUFINALA: Nadal pregazio Vavrinku u Monte Karlu!
Foto: Reuter

Sledi okršaj sa Britancem

FURIOZNO DO POLUFINALA: Nadal pregazio Vavrinku u Monte Karlu!

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Mastersa u Monte Karlu, pošto je u četvrtfinalnom duelu ubedljivo savladao Švajcarca Stana Vavrinku sa 2:0 u setovima (6:1, 6:4).

Nadal će u polufinalu igrati protiv Britanca Endija Mareja, koji je u četvrtfinalu bio ubedljiv protiv Miloša Raonića (6:2, 6:0).

Španac je odlično otvorio meč. Već u trećem gemu prilično lako dolazi do brejka i do kraja prvog seta ne prepušta Švajcarcu nijedan gem.

Vavrinka je na startu drugog seta prekinuo nalet Nadala, ali su se stvari na terenu brzo okrenule u korsti Španca. Počeo je da pravi greške u serijama, što je Nadal iskoristio i napravio brejk za 3:2. Međutim, u sledećem gemu Vavrinka koristi pad rivala i pravi ribrejk.

Na 4:4 je Nadal stvorio tri brejk lopte, Vavrinka je spasao dve, a na trećoj je posle odličnog servisa kratku loptu poslao u aut. Nadal je propustio dve vezane meč lopte u sledećem gemu, ali je treću iskoristio i nastavio je pohod ka devetoj tituli u Monte Karlu, prvoj od 2012. godine.

U preostalim četvrtfinalima sastaju se Monfis – Granoljers i Federer – Conga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track