SRBIJA - BELGIJA 1:1 U BORBI ZA OPSTANAK: Krunić pobedila Flipkens, Jakšić izgubila od Vikmajer
Foto: AP

Svetska grupa B FED kupa

SRBIJA - BELGIJA 1:1 U BORBI ZA OPSTANAK: Krunić pobedila Flipkens, Jakšić izgubila od Vikmajer

Tenis -

Posle prvog dana borbe za opstanak u Svetskoj grupi B Fed kupa u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" rezultat je nerešen: Srbija - Belgija 1:1.

Aleksandra Krunić je u prvom meču pobedila Kirsten Flipkens 2:0 (6:4, 7:6), a onda je Jovana Jakšić izgubila od daleko iskusnije Janine Vikmajer 0:2 (5:7, 0:6).

Krunićeva je Srbiji donela prvi poen posle više od 100 minuta borbe.

Bio je ovo prvi susret Aleksandre i Kirsten. Belgijanka je trenutno 60. na WTA listi, a Srpkinja 120. Ipak, na terenu je izgledalo da je obrnuto.

"Bio je težak meč, naročito psihički. Pulsirala mi je glava, sve mi je pulsiralo. Užasno sam se koncentrisala na taktiku. Dobro je što nisam igrala sa Janinom Vikmajer prvog dana", rekla je Krunićeva za RTS i dodala:

"Ova pobeda će mi mnogo značiti i za sutra".

Jovana Jakšić, 185. igračica sveta, pružila je snažan otpor 42. teniserki na WTA listi, Janini Vikmajer, u prvom setu. Ipak, Belgijanka je "na iskustvo" dobila prvi set - 7:5, što je "slomilu" mladu Srpkinju, pa je Vikmajer ubedljivo dobila drugi - 6:0.

"Moglo je da bude drugačije u prvom setu, bio je neizvestan, svaki gem je bio neizvestan... Da sam jedan gem prelomila bila bi drugačija priča. I u drugom setu sam imala svojih šansi, gem lopti, brejk lopti", rekla je Jovana Jakšić za RTS posle meča.

"Ovaj meč moram da zaboravim što pre, nije kraj. Aleksandra je dobila prvi meč, 1:1 je... Sutra igramo dalje. Biće drugačija taktika, jer su Vikmajer i Flipkens potpuno drugačije igračice", rekla je Jakšić i zaključila:

"Idemo do kraja, verujemo u pobedu".

Drugog dana sastaće se Krunić i Vikmajer, odnosno Jakšić i Flipkens, dok su za dubl meč prijavljene Ivana Jorović i Nina Stojanović, odnosno Isalin Bonaventure i An-Sofi Mestah.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track