Vikmajerova pobedila Krunić posle velike borbe za 2:1
Foto: TSS

Svetska grupa B FED kupa

Vikmajerova pobedila Krunić posle velike borbe za 2:1

Tenis -

Teniska reprezentacija Belgije povela je protiv Srbije s 2:1 u baražu za opstanak u Svetskoj grupi dva Fed kupa, pošto je Janina Vikmajer danas u Beogradu pobedila Aleksandru Krunić.

Vikmajerova je u dvorani "Aleksandar Nikolić" u tri seta sa 1:6, 7:5 i 8:6 pobedila Vikmajerovu, posle dva sata i 31 minuta igre.

U četvrtom meču baraža za opstanak u Svetskoj grupi dva Fed Kupa izmedju Srbije i Belgije sastaju se Ivana Jorović i Kirsten Flipkens.

Krunićeva je dobro počela meč, lako povela s 1:0 u gemovia, a istom merom je uzvratila i Vikmajerova. Srpska teniserka je naredni gem dobila bez izgubljenog poena, da bi potom u četvrtom gemu agresivnom igrom stigla do prvog brejka na meču i vodjstva od 3:1. Imala je dobru priliku Vikmajerova da uzvrati oduzimanjem servisa, ali je Krunićeva ostala koncentrisana, pa je uspela da sačuva svoj servis. Do novog brejka Krunićeva je posle velike borbe stigla u narednom gemu, a potom je sigurna bila na svoj servis za vodjstvo od 1:0 u setovima.

Nastavila je u istom ritmu Aleksandra Krunić i u drugom setu, veoma brzo je povela s 3:0, uz dva brejka prednosti, ali je Vikmajerova tada delimično promenila stil igre, terala je rivalku na udarac više, a bila je i agresivnija, pa je uspela da smanji na 3:2. Srpska teniserka nije dopustila rivalki da još jednom načini brejk, iako je Belgijanka bila u dobroj situaciji u šestom gemu i vodila sa 0:30, Krunićeva je dobrim izborom udaraca uspela da nadigra Vikmajerovu i povede s 4:2. Igralo se gem za gem u nastavku, a potom je Krunićeva servirala za meč pri rezultatu 5:4, ali je Vikmajerova, stigla do brejka iskoristivši drugu brejk loptu.

Vodila se velika borba u 11. gemu drugog seta, dvaput je Krunićeva stizala do izjednačenja, ali nije uspela da dodje do brejk lopti, pa je na kraju Belgijanka povela sa 6:5. U narednom je stigla do 0:30, ali je Krunićeva prva stigla do gem lopte, medjutim, nije iskoristila priliku da set odvede u taj-brejk, pa je Vikmajerova posle nekoliko atraktivnih poena, iskoristivši drugu brejk loptu stigla do izjednačenja u setovima.

Dobro je Krunićeva počela odlučujući set, napravila je brejk u trećem gemu, ali je Vikmajerova u narednom uzvratila u oduzimanjem servisa za 2:2, iako je 120. teniserka na WTA rang listi imala 40:15 i dobru priliku da potvrdi brejk. Mnogo uzbudjenja vidjeno je u nastavku meča. Namučila je Aleksandra Krunić svoju rivalku u petom gemu trećeg seta, ali je Belgijanka ipak uspela da povede s 3:2, a onda u narednom da stigne i do tri vezane brejk lopte, ali je Krunićeva uspela da stigne do 3:3. Bile su obe teniserke sigurne na svoje servise u nastavku, da bi Vikmajer na kraju u 14. gemu stigla do brejka, iako je zaostajala 30:0 u tom gemu, pa je tako Belgiji donela drugi trijumf.

Krunić: Više stvari je uticalo na porazSrpska teniserka Aleksandra Krunić ocenila je da je više stvari uticalo na njen današnji poraz od Belgijanke Janine Vikmajer u trećem meču baraža za opstanak u Svetskoj grupi dva Fed kupa."Razmišljala sam o ključu poraza u svlačionici, ali mi ništa odmah nije palo na pamet. Čim me ne zaboli neki poen ili neka situacija, znam odmah da nije bila jedna stvar. Ona je u finišu bila hrabrija i koncentrisanija, pa je zasluženo pobedila", rekla je Krunićeva posle meča.Teniska reprezentacija Belgije povela je protiv Srbije s 2:1 u baražu za opstanak u Svetskoj grupi dva Fed kupa, pošto je Janina Vikmajer danas u Beogradu pobedila Aleksandru Krunić.Vikmajerova je u dvorani "Aleksandar Nikolić" u tri seta, 1:6, 7:5 i 8:6, pobedila Krunićevu, posle dva sata i 31 minuta igre."Ona je na 3:0 u drugom setu počela da igra opuštenije, jer nije imala šta da izgubi. Ubacivala forhend iz trka, a i bekhende po paraleli, što inače ne pogađa često. Pored toga, fizički je dominatnija, pa ja nisam mogla da se takmičim na tom nivou s njom. Mislim da sam igrala dobro, bila sam agresivna, ali kada je promenila stil igre... Ja sam se tada već umorila i počela sam polako da gubim fokus", rekla je Krunićeva.Ona je dodala da će, ako dođe do dubl meča, petog odlučujućeg u duelu između Srbije i Belgije, biti na raspolaganju selektoru Tatjani Ječmenici-Jevtić.Njena rivalka Janina Vikmajer rekla je da meč bio izuzetno težak."Mnogo težak meč, teška rivalka. Igrale smo ranije, pa sam znala šta da očekujem. Namučila me je mnogo. Kada sam gubila 3:0 u drugom setu, rekla sam se sebi da igram na sve ili ništa. To je na kraju donelo rezultat. Srećna sam zbog pobede i vođstva moje države od 2:1", rekla je Vikmajerova.U četvrtom meču baraža za opstanak u Svetskoj grupi dva Fed Kupa između Srbije i Belgije sastaju se Ivana Jorović i Kirsten Flipkens.(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track