NASTAVLJENA SRAMNA HAJKA NA NOVAKA: Đokovića ponovo uvlače u doping skandal!
Foto: AP

Novi napad na prvog reketa sveta

NASTAVLJENA SRAMNA HAJKA NA NOVAKA: Đokovića ponovo uvlače u doping skandal!

Tenis -

Bivši predsednik Svetske antidoping agencije (WADA) Dik Paund kritikovao je prvog reketa sveta Novaka Đokovića da je tenis čist i da u njemu nema dopinga.

Đoković je pre nekoliko dana proglašen za najboljeg sportistu sveta u izboru sportske akademije Laureus. On je posle ceremoninje odgovarao i na pitanje da li se teniseri dopinguju."Naravno, postoje spekulacije o tome. Čini se da je tenis sada baš u centru pažnje, mediji pokušavaju da naprave priče, ali dokle god nema dokaza da je neko uzimao doping - sport je čist. I mi ćemo ga čuvati kao takvog", rekao je Đoković tada za CNN.Britanski i američki mediji su osuli paljbu po srpskom teniseru uporedivši njegove reči sa izjavama osramoćenog američkog bicikliste Lensa Armstronga. Paund se uključio u kampanju protiv Đokovića. On tvrdi da je ova izjava Đokovića naivna.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

"To je pristup koji je imao Lens Armstrong. 'Nisam nikada bio pozitivan i zbog toga sam čist'. To je pogrešno. Mislim da je to dublje nego što većina ljudi misli, a svakako dublje nego što su spremni da priznaju", rekao je Paund i nastavio:"Verujem da postoji više sportista koji su dopingovani nego što je zvanično objavljeno. Pretpostavimo da je dvostruko više dopingovanih sportista od zvaničnih podataka".Paund je potom govorio i o dopingu u drugim sportovima, a pogotovo o fudbalu."Da li fudbal ima problem sa dopingom? Da. Da li ima tenis taj problem? Da. Svaki sport ima ovaj problem", navodi Paund, koji je bio direktor WADA od 1999. do 2009.Polemika oko dopinga počela je izjavom, upravo Škota, Endija Mareja da je "neverovatno kako neki teniseri igraju po šest sati i ne umaraju se", gde je jasna aluzija na Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, a potom se uključio "Vašington post" opaskom da Nole zvuči kao američka biciklista Lens Armstrong.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track