KURIR SAZNAJE: Mari neće u Beograd, ne dolazi ni Đoković
Foto: Rojters

Fešta na Tašu bez najboljih igrača

KURIR SAZNAJE: Mari neće u Beograd, ne dolazi ni Đoković

Tenis -

Slavni britanski teniser ne želi da se pet dana posle Vimbldona vraća sa tvrde podloge na šljaku, po kojoj će se igrati mečevi na renoviranom stadionu Tašmajdan od 15. do 17. jula

Dejvis kup reprezentacije Srbije i Velike Britanije odmeriće snage od 15. do 17. jula na beogradskom Tašmajdanu bez najboljih igrača. Endi Mari neće doći u našu prestonicu, a ni Novak Đoković neće biti na raspolaganju selektoru Bogdanu Obradoviću, saznaje Kurir.Razlog što će Britanija igrati bez svog najboljeg tenisera jeste taj što Mari ne želi da se vraća sa tvrde podloge na šljaku, pošto su termini mečeva u Beogradu samo pet dana nakon što se završava Vimbldon.Poznato je da drugom reketu sveta nikako ne odgovara šljaka, koja će biti podloga na Tašmajdanu, pa ga samim tim ni beogradska publika neće gledati. Pritom, u tom periodu počinju pripreme za Olimpijske igre u Riju, koje startuju 5. avgusta, a Mari ne želi da rizikuje da se povredi.

Ovde že igrati Srbija i Britanija... Renoviran stadion na Tašmajdanu
Ovde že igrati Srbija i Britanija... Renoviran stadion na Tašmajdanu

Novak Đoković još nije odlučio, ali je sve izvesnije da će i Srbija biti oslabljena za prvi reket sveta.- Nisam još doneo odluku da li ću igrati za reprezentaciju Srbije u meču protiv Velike Britanije. Moram da vidim kakve će mi biti obaveze tokom leta i tek onda ću moći da presečem - rekao je nedavno Đoković.Poznato je da taj termin u julu namenjen za Dejvis kup većini igrača ne odgovara i da je upravo Nole u nekoliko navrata isticao da su potrebne promene, jer ovo takmičenje sve više gubi na značaju. Očigledno da su čelnici poslušali savet prvog reketa sveta i, kako sada stvari stoje, od 2017. godine Dejvis kup će se igrati u drugom terminu.

Zezanje Nemac pecnuo Srbina BEKER: POBEDIO BIH NOLETA NA VIMBLDONUBoris Beker, trener Novaka Đokovića, izjavio je da bi pobedio srpskog igrača na Vimbldonu, ali i priznao da ne bi imao šanse na nekoj drugoj podlozi. On je to istakao samo u slučaju da imaju isti reket, patike i snagu.- Na tvrdoj podlozi ne bih imao šanse. Ali, na Vimbldonu, verujte mi, pobedio bih ga - kazao je Beker i nastavio:- Ne mogu da vam kažem ko je najbolji teniser u istoriji. Tenis se mnogo promenio, reketi, patike, lopte. Novak sigurno ima posebno mesto u ovom sportu. Sve zavisi od mnogo faktora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track