(VIDEO) ĐOKOVIĆ: Dugo nisam bio u Madridu, nedostajalo mi je sve ovo
Foto: Reuters

Reakcija

(VIDEO) ĐOKOVIĆ: Dugo nisam bio u Madridu, nedostajalo mi je sve ovo

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se posle pauze vratio na turnir u Madridu i u finalu savladao branioca titule Endija Mareja sa 6:2, 3:6, 6:3.

"Dugo nisam bio tu, nedostajalo mi je sve, ove godine sam iskusio koliko je dobro na terenu i van njega, hvala organizatorima i svima koji su učestvovali u pripremi turnira, učinili da se osećamo komforno. Sve je dobro hrana, tereni... Da li sam pomenuo hranu? Nadam se da je ostao neki dobar suši... Hvala timu, a naravno i navijačima, uz veliku strast ste uživali, zbog vas je i turnir poseban", rekao je Đoković, koji je pohvalio Endija Mareja za partiju.

Đoković je 23. pobedom u 32. meča sa Britancem (4:0 je na šljaci) osvojio 64. titulu u karijeri, a 29 iz Masters serije, po čemu je postao lider na turnirima najjale serije. Srbin sada ima jedan Masters pehar više od Španca Rafaela Nadala.

Vlasnik 64 ATP titule je sedam puta do sada učesvovao u Madridu, a 2011. godine se popeo na šampionsko postolje.Britanac je branio titulu, nije mu uspelo da se održi u meču iako je izjednačio i dugo mučio Novaka u trećem setu."Izuzetna pobeda Novaka, igra izvanredno, čestitam njegovom timu i njemu. Žao mi je što nisam pobedio i odbranio titulu, ali rado ću se vraćati ovde. Nije bilo suđeno", rekao je Marej uz uobičajene pohvale na račun organizatora i navijača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track