Đoković savladao uspavanog Tomića
Foto: REUTERS

masters rim

Đoković savladao uspavanog Tomića

Tenis -
Napao je punom snagom i zatekao protivinika potpuno nespremnog, tačnije uspavanog. Dok se Tomić "probudio" Novak je već imao ubedljivu prednost u prvom setu, koju nije mogao da stigne.
1 / 4 Foto: REUTERS

RIM - Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je počeo odbranu titule na mastersu u Rimu, pošto je u meču 2. kola nadigrao i pobedio Australijanca Bernarda Tomića sa 2:0 (6:3, 6:3). Po svemu sudeći rešen da u Rimu nadoknadi sve što je "izgubio" na prethodnim turnirima. Novak Đoković je u meč protiv prespektivnog prtotivnika, koji ga je dobrano namučio tokom vimbldonske kampanje, ušao žestoko.

Napao je punom snagom i zatekao protivinika potpuno nespremnog, tačnije uspavanog. Dok se Tomić "probudio" Novak je već imao ubedljivu prednost u prvom setu, koju nije mogao da stigne.

Slično je bilo i u drugom nastavku. Novak je dominirao, dok je Tomić samo na trenutke podsećao na momka koji je znao da namuči najbolje na svetu....Otpor talentovanog Australijanca srušio je posle 69 minuta dominantne igre iskoristivši prvu meč loptu, a njegov naredni rival biće pobednik duela između Čeha Radeka Štepaneka i Argentinca Huana Monaka.

Novak je protiv Tomića 32. na ATP listi igrao samo jednom i to na prošlogodišnjem Vimbldonu, i tada je u četvrtfinalu slavio s 3:1.

Pored Novaka danas je na mastersu u Rimu neuspešno startovala Jelena Janković, koja je poražena od Sorane Kirstee sa 6:3, 4:6, 7:6 (7:4).

Troicki izgubio od Conge 0:2 (3:6, 2:6)

Od srpskih tenisera, danas u drugom kolu igrao i Viktor Troicki kome je protivnik bio Žo Vilfred Conga. Neverovatno, ali istinito je da Viktor u stvari ima pozitivan skor sa Congom. U četiri dosadašnja meča čak tri puta je pobedio. Prvi put Conga je predao početkom drugog seta 2008. u Tokiju, 2009. u Bangkoku bilo je 1:6, 6:2, 6:3 za Viktora, a pre dve godine upravo u Rimu Conga je izvojevao jedinu pobedu (6:2, 6:3).

Ovog puta lakše nego što se očekivalo Conga je došao do prendosti i osvojio prvi set 6:3, a sličnu igru Francuz je ponovio i u nastavku meča i drugi set dobio još lakše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track