TEŽAK PERIOD ZA MAŠU: Evo prve reakcije Šarapove na dvogodišnju suspenziju
Foto: AP

Žaliće se

TEŽAK PERIOD ZA MAŠU: Evo prve reakcije Šarapove na dvogodišnju suspenziju

Tenis -

Ruska teniserka Marija Šarapova oglasila se posle dobijanja dvogodišnje suspenzije kao kazne za korišćenje nedozvoljenog leka meldonijuma.

Šarapovoj je kaznu izrekao ITF (Međunarodna teniska federacija).

Ruska teniserka se javnosti obratila preko Fejsbuka.

"Današnjom odlukom o dvogodišnjoj suspenziji, ITF je potvrdio da ono što sam uradila nije biilo namerno. Sud je utvrdio da nisam tražila lekarsku pomoć radi dobinanja doping supstance", napisala je Maša na početku.

"ITF je potrošio dosta vremena pokušavajući da dokaže da sam namerno prekršila anti-doping pravila, a sud je utvrdio da nisam. Treba da znate da je ITF tražio od suda da me suspenduje na četiri godine, što je predviđeno za namerno kršenje pravila, ali sud je odbacio takav stav ITF-a. Iako je sud pravilno zaključio da nisam namerno prekršila pravila o anti-dopingu, ja ne mogu da prihvatim nepravedno oštru kaznu od dve godine suspenzije".

Šarapovoj nije jasno zašto je kažnjavaju kad ništa nije zgrešila.

"Sud, čiji su članovi izabrani od strane ITF, složili su se da ja nisam ništa namerno pogrešila, ali ipak traže da mi se na dve godine zabrani učešće na teniskim takmičenjima. Ja ću se odmah žaliti na ovu odluku Sudu za sportsku arbitražu. Nedostaje mi tenis i nedostaju mi moji neverovatni navijači koji su najbolji i najodaniji na svetu".

Ona kaže da stalno dobija podršku navijača.

"Pročitala sam vaša pisma. Pročitala sam i vaše postove na društvenim mrežama i vaša ljubav i podrška mi veoma znači u ovim teškim danima. Nadam se da će se potvrditi ono u šta verujem da je ispravno i zbog toga ću se boriti da se vratim na teniske terene u najkraćem mogućem roku", zaključila je uz potpis:

"S ljubavlju, Marija".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja