Đoković slistio Congu, čeka Federera
Foto: REUTERS

masters rim

Đoković slistio Congu, čeka Federera

Tenis -
Posle borbe u prvom setu usledio najkraći drugi set na turniru. Novak na kraju slavio 7:6, 6:1
1 / 4 Foto: REUTERS

RIM - Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Rimu, pošto je u četvrtfinalu savladao Francuza Žoa-Vilfreda Congu sa 7:5, 6:1.

Đoković je odlično otvorio meč, prvi je servirao i bez izgubljenog poena osvojio prvi gem, napravio brejk i posle desetak minuta igre poveo sa 3:0. Činilo se da će Novak lako osvojiti prvi set, ali je Conga zaigrao dosta agresivnije, dva puta oduzeo servis srpskom teniseru i potpuno se vratio u meč. Pri rezultatu 6:5 za prvog tenisera na ATP listi, Conga je napravio duplu servis grešku i omogućio Đokoviću da osvoji prvi set.

Đokovićev rival u polufinalu biće pobednik meča između Švajcarca Rodžera Federera i Italijana Andreasa Sepija.

U nastavku meča Đoković je sjajnom igrom u potpunosti nadigrao protivnika i posle sat i 23 minuta igre došao do pobede.

Uživo, drugi set - Đoković ekspres

Brejk Na početku drugog seta, Novak je osvojio svoj gem, a zatim uzeo brejk Congi i vodi 2:0.Nole dobija sledeći gem sa nulom i vodi 3:0 u drugom setu.Conga ne može do poena. Gubi gem na svoj servis sa nulom. Novak vodi 4:0 u drugom setu!I dalje nema poena za Congu: Nole sa nulom dobija i peti gem u setu. 5:0 za Đokovića.Conga uspeva da dobije gem, ali sledeći osvaja Novak za konačnih 6:1 u drugom setu!

Novak: O kvalitetu Federera ne treba trošiti reči

- Počeo sam meč jako koncentrisano, uspeo sam da naravim brejk i nametnem svoju igru. A onda sam neshvatljivo pao u igri i dopustio mu da se vrati u meč, te da set dođe do taj-brejka. Ipak u nastavku uspeo sam da opet nametnem svoju igru. Igrao sam bolje nego juče. Sad se ne sećam da li smo ikada igrali na šljaci. Conga je nezgodan igrač ima jak servis, igra dobro, ali najvađžnije je da sam dobro riternirao što je bio ključ moje pobede- rekao je Novak.

On se osvrnuo i na mogućeg rivala u polufinalu Rodžera Federera- Dobro znam Federera Igrali smo dosta puta, on je čovek koji je obeležio ova sport i jedan od mojih najvećih rivala. Mislim da ne treba trošiti reči o njegovim kvalitetima. Ja ću izaći naa teren da se borim i nadam se da ću dobiti taj meč- izjavio je Novak Đoković

Novak je do četvrtfinala stigao savladavši Huana Monaka u osmini finala . Srpski teniser savladao je Argentinca sa 2:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:3. Conga je u osmini finala savladao Argentinca Huana Martina del Potra sa 2:0 po setovima 6:4, 6:1. Ukoliko pobedi Sepija, Rodžer Federer će izaći na megdan Novaku.

http://www.youtube.com/watch?v=Z_EdCRNB3fo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja