Ana za Kurir: Volim Srbiju

Intervju: Ana Ivanović, teniserka.

Ana za Kurir: Volim Srbiju

Tenis -
Najviše mi u belom svetu nedostaje moj srpski jezik. Radujem se svakom susretu s Noletom i drugarima

Svuda pođi, kući dođi.Srpska teniserka Ana Ivanović u intervjuu za Kurir otkriva da joj mnogo nedostaje maternji jezik. Trenutno 15. igračica sveta kaže da joj fali Beograd i da na turnirima najviše voli da se vidi sa zemljacima kako bi progovorila koju reč na srpskom.

♦ Šta vam nedostaje dok ste na putovanjima?

- Stvarno mi najviše nedostaje srpski jezik! Novak i ja imamo stručni tim u kojem dominiraju stranci. Meni inače mnogo znači da govorim na maternjem jeziku. Zato se radujem kad imam priliku da se sretnem s našim teniserima u svetu - počela je razgovor Ivanovićeva.

S kim se najviše družite?

- S Noletom, ali tu su Ziki, Janko i ostali. Drago mi je da se viđamo. S Novakom se često čujem i družimo se. Sećam se Pančeva pre 12 godina. Nas dvoje smo mnogo toga prošli zajedno.

Trenutno ste u Rimu, jednom od najlepših gradova na svetu. Da li ste imali priliku da ga malo obiđete?

- Radila sam reklamu za žreb na Španskim stepenicama i to mi je bio jedini kontakt s Rimom. Sad sam završila turnir i verovatno ću da odem u šoping i kupim neke cipelice. Posle toga se vraćam u Beograd, gde ću provesti nekoliko dana.

Koliko ste zadovoljni dosadašnjim delom sezone?

- Stalno želim da napredujem. Mislim da će to u budućnosti da mi donese dosta lakih poena. Smatram da sve ide u dobrom smeru. Idemo korak po korak. Drago mi je što je i trener Najdžel Sirs zadovoljan mojoj igrom - završila je Ana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track