SPREČILA SESTRINSKO FINALE: Kerber pobedila Venus i sa Serenom će se boriti za trofej na Vimbldonu
Foto: Reuters

Repriza završne predstave sa Australijan opena

SPREČILA SESTRINSKO FINALE: Kerber pobedila Venus i sa Serenom će se boriti za trofej na Vimbldonu

Tenis -

Nemačka teniserka Anđelika Kerber plasirala se danas u finale Vimbldona, pošto je u polufinalu pobedila Amerikanku Venus Vilijams u dva seta s 6:4 i 6:4.

Kerber je u njihovom sedmom međusobnom duelu do pete pobede došla posle 73 minuta igre.

Nemica će se u svom drugom gren slem finalu u karijeri sastati s prvom teniserkom sveta i braniocem titule Amerikankom Serenom Vilijams, koja je ranije danas sa 6:2 i 6:0 pobedila Ruskinju Elenu Vesninu.

Prvi set današnjeg meča između Nemice i Amerikanke obeležio je veliki broj brejkova, čak sedam, od čega je Kerber napravila četiri.

Obe teniserke su se dosta mučile na svoje servise, iako su imale solidan procenat ubačenog prvog servisa. Venus je često bila agresivna, ali je i pored većeg broja direktnih poena upisala i više neiznuđenih grešaka. Vilijams je meč završila s 24 vinera i 21 greškom, dok je Kerber upisala 17 vinera i 11 neiznuđenih grešaka.

Kerber je do brejka u drugom setu došla već u prvom gemu, a na kraju se ispostavilo da joj to bilo dovoljno za plasman u finale.

Dakle, sprečila je da se sestre Vilijams peti put sretnu u borbi za trofej na Vimbldonu.

Kerber je u svom prvom gren slem finalu, početkom godine na Australijan openu, osvojila trofej savladavši upravo Serenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track