Uživo: Đoković vs Federer 2:0
Foto: REUTERS

Uživo: Đoković vs Federer 2:0

Tenis -
Ovo je 25. duel Đokovića i Federera, a trenutni rezultat u pobedama je 14:10 za šest godina starijeg Švajcarca

RIM - Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u finale mastersa u Rimu pošto je u subotu u polufinalu pobedio Švajcarca Rodžera Federera 2:0 u setovima - 6:2, 7:6 (7:4).

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sada je na samo korak udaljen od odbrane titule na Mastersu u Rimu.

Ovo je 25. duel Đokovića i Federera, a trenutni rezultat u pobedama je 14:10 za šest godina starijeg Švajcarca. U 2006. i 2007. godini Federer je napravio niz od pet pobeda nad našim teniserom, da bi ga Đoković prvi put u karijeri savladao 2007. u finalu Mastersa u Torontu. Tokom 2011., najuspešnije godine u svojoj karijeri, Novak je uspeo da pobedi Federera tri puta, dok je samo jednom izgubio. Poslednji duel odigran je prošle godine u polufinalu US Opena, a Nole je pobedio sa 3:2, u meču koji je trajao tri sata i 51 minut.

Prvi finalista Masters turnira u Rimu je Rafael Nadal.

Španski teniser je u meču polufinala savladao zemljaka Davida Ferera sa 2:0 (7:6, 6:0) posle 128 mninuta igre. Za trofej u "večnom gradu" Nadal će u nedelju igrati protiv boljeg iz duela Novaka Đokovića i Rodžera Federera. Špancu je ovo četvrto uzastopno finale (sedmo ukupno) u Rimu.

Prvi set: Đoković - Federer 6:2

Prvi na servisu bio je Rodžer Federer i osvojio uvodni gem, ali je onda Đoković osvojio dva uzastopna, za vođstvo od 2:1. Posle iskorišćene brejk prilike Srbin je iskoristio svoj servis i poveo sa 3:1. U narednim gemovima nije bilo brejkova, pa je rezultat bio 4:2. Za novi i veći "plus" Đoković se pobrinuo i u narednom gemu. Primorao je Švajcarca da loptu pošalje u aut. Dovoljno za 5:2 i šansu da na svoj servis potvrdi osvajanje prvog seta. U osmom gemu posle 40:0 za Đokovića Federer je izjednačio, ali je Srbin ipak ovaj deo igre rešio u svoju korist. Prvi set je trajao 35 minuta, prenosi Sportalrs.

Drugi set: Đoković - Federer 7:6Ponovo je prvi na servisu bio Federer, ali i bio blizu da izgubi gem. Ipak se spasio i poveo sa 1:0. U narednom gemu Đoković je bio sigurniji dozvolivši Federeru samo jedan poen. I u narednim gemovima nije bilo brejkova, a u sedmom gemu servis je imao Federer. Đoković je poveo sa 15:0, a zatim i sa 30:15. Posle ukupnih 68 minuta igre Srbin je iskoristio drugu brejk priliku i poveo sa 4:3. U osmom gemu Đoković je počeo silovito i poveo sa 40:0. Ubrzo je bilo i 5:3, a Federer koji je ubrzo servirao za ostanak u meču nije osvojio nijedan poen. Deveti gem počeo je greškom Federera i poenom u korist Đokovića. Dobrim servisima Švajcarac je uspeo da preokrene rezultat u gemu i smanji na 5:4. Deseti gem je Đoković počeo napadački, poveo sa 15:0, a za 30:0 Federer je pogodio mrežu. "Istom merom" uzvratio je Srbin za 30:15. U narednom poenu lopticu je poslao u aut, za 30:30. Prvu meč loptu Đoković nije iskoristio, odnosno na semaforu je bilo 40:40. A onda je Švajcarac iskoristio brejk priliku i došao do izjednačenja od 5:5. U 11. gemu je Federer bio taj koji je diktirao tempo i veoma brzo završio ovu deonicu. Uz to nije izgubio poen i poveo je sa 6:5. Naš teniser je u nastavku meča servirao za spas, a Federer imao vođstvo od 30:15. Zatim je Đoković preokrenuo i poveo sa 40:30. Ubrzo je usledilo i izjednačenje od 6:6,prenosi Sportalrs.U taj-brejku Federer je servirao prvi, ali je Đoković poveo sa 1:0. Zatim je iskoristio servis i poveo sa 2:0 i 3:0. Posle "atomskog" poena i izlaska na mrežu Federer je smanjio na 3:1. Posle toga je i iskoristio servis i dodatno smanjio na 3:2. Sa tribina u Rimu u tim trenucima se čulo "Nole, Nole, Nole...", a prednost je bila 4:2. Posle duže razmene udaraca Federer je sa linije pogodio mrežu i bilo je 5:2. Na 5:3 je smanjeno zahvaljujući snažnom servisu, a ubrzo i na 5:4. Pri tom rezultatu je Novak servirao i poveo sa 6:4. Ubrzo je Federer izbacio loptu u aut za 7:4.

Meč uživo možete pratiti ovde

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track