MAREJ CILJA ĐOKOVIĆEVO MESTO: Britanac želi prvo mesto na ATP listi
Foto: Fonet

Moraće da bude još bolji

MAREJ CILJA ĐOKOVIĆEVO MESTO: Britanac želi prvo mesto na ATP listi

Tenis -

Britanski teniser Endi Marej rekao je da će morati da bude još bolji ukoliko želi da ostvari cilj i postane najbolji igrač sveta.

"Voleo bih da stignem do broja jedan. To je difinitivno moj cilj. Vimbldon je bio sjajan turnir za mene, ali ako želim da osvojim još nekoliko grend slem trofeja moraću da budem još bolji. Znam da će se Novak Đoković vratiti još jači, jer je on takav igrač", rekao je Marej za britanske medije.

Marej je na pet poslednjih turnira na kojima je igrao stizao do finala, osvojio je titulu u Rimu i Kvinsu i poslednju i najvredniju titulu na Vimbldonu.

Đoković je i dalje je ubedljivo prvi na ATP listi, iako je Marej posle osvajanja Vimbldona i rane eliminacije srpskog tenisera smanjio zaostatak za više od 3.000 bodova. Srpski teniser na prvom mestu ATP liste ima 15.040 bodova, dok njegov prvi pratilac Marej ima 10.195.

Đoković je u London stigao kao osvajač sva četiri grend slem turnira. Srpski teniser je na najvećim turnirima, pre Vimbldona, poslednji put poražen u finalu Rolan Garosa 2015. godine od Stana Vavrinke.

"Novak je i dalje broj jedan. Ovo je bio samo jedan turnir. Ne možete da zaboravite šta je uradio u poslednjih 18 meseci. To je bilo neverovatno", rekao je Marej.

Marej se trenutno nalazi u Beogradu gde bodri Dejvis kup reprezentaciju svoje zemlje u četvrtfinalnom duelu Svetske grupe protiv Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track