NOVAKOVE MUKE NA VIMBLDONU Pilić: Znao sam da je negde puklo
Foto: Reuters, Saša Pavlić

Privatna stvar

NOVAKOVE MUKE NA VIMBLDONU Pilić: Znao sam da je negde puklo

Tenis -

Najbolji teniser sveta otkrio u Njujorku da je zbog privatnih problema izgubio od Sema Kverija, što je potvrdio i njegov nekadašnji trener

Novak Đoković u prvom obraćanju novinarima pred početak US Opena otkrio je da je imao privatnih problema u Vimbldonu, što je potvrdio i njegov bivši trener i veliki prijatelj Nikola Pilić u razgovoru za Kurir.Najbolji teniser sveta iznenađujuće je izgubio od Sema Kverija u trećem kolu grend slema. Zanimljiv detalj primetio je Nikola Pilić u tom meču. Niko od bliskih ljudi Novaku Đokoviću tada nije bio u njegovoj loži. Ni supruga Jelena, ni otac Srđan, ni majka Dijana. Nije bilo ni braće Marka i Đorđa. Do tada, makar neko od njih bio je uz Noleta na Vimbldonu.

- Kada sam video da nema nikoga u loži, pomislio sam da možda eventualno postoje neki privatni problemi. Ko zna... Ali Novak je izgubio jer nije imao svoj dan, a teren je bio užasno loš. Đoković je najbolji u fokusu, a tog dana mu je nešto očigledno smetalo - izjavio je za Kurir Nikola Pilić.

Samo treneri gledali meč protiv Kverija... Jelena i Dijana bile odsutne
Samo treneri gledali meč protiv Kverija... Jelena i Dijana bile odsutne

Iskusni trener kaže da se zbog obostranih obaveza nije čuo sa Novakom Đokovićem u poslednja dva meseca, ali da je pratio njegove igre, pa i onu na Olimpijskim igrama, gde je u prvom kolu poražen od Argentinca Huana Martina del Potra.- Izgubio je oba seta u taj-brejku od igrača od kog se lako gubi ako nisi u šestoj brzini. Del Potro je osvojio srebro, igrao je četiri sata finale s Marijem. Siguran sam da je Novaku teško i da mu je žao, jer je baš želeo to odličje koje mu nedostaje. Verujte, hteo je da donese Srbiji bilo koju medalju - zaključio je Pilić.

Prebrodio krizuNOLE: ŽIVOT IDE DALJEAmerikance je interesovao razlog eliminacije Novaka Đokovića u Vimbldonu. Očigledno je prvi reket sveta imao velikih problema o kojima se samo nagađa šta su, s obzirom na to da je ta tema u svetu tenisa aktuelna i posle dva meseca.- Ja sam istoj u poziciji kao i svaki drugi čovek. Kao svi vi, imam privatne probleme. Možda je preciznije reći izazove nego probleme. Izazove koje moraš da prebrodiš kako bi se razvijao kao ljudsko biće. Vimbldon je bio loš period za mene. Sada se rešilo i život se nastavlja - priznao je Novak Đoković, ne želeći da otkrije šta ga je tačno izbacilo iz ritma.

US OpenJANOVIČ, PA VESELINovak Đoković će u prvom kolu US Opena, koji počinje u ponedeljak, igrati protiv poljskog dvometraša Jiržija Janoviča. Ukoliko prođe prvu prepreku, u drugoj rundi rival će mu verovatno biti Jirži Veseli, koji je najboljeg tenisera sveta već savladao ove godine u Monte Karlu. Projektovano četvrtfinale je protiv Marina Čilića, dok bi Đokovićev protivnik u polufinalu mogao biti Rafael Nadal ili Miloš Raonić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track