Kralj i kraljica šljake

Oni brane titulu

Kralj i kraljica šljake

Tenis -
Španac Rafael Nadal i Kineskinja Li Na prošlogodišnji pobednici Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu

Kralj šljake na svom terenu.Najbolji španski teniser Rafael Nadal najveći je favorit za titulu na predstojećem Rolan Garosu. Trenutno drugi reket sveta ovaj turnir osvajao je šest puta, uz jedan poraz u prethodnih sedam godina.Španac je na 266 mečeva na zemljanoj površini poražen samo 19 puta, od čega sedam puta uzastopno od Novaka Đokovića. Kralj šljake premijeru u Parizu imao je 2004. godine, a već u narednoj je podigao pehar.Nadalu ide naruku i dodatna psihološka prednost koju je stekao u poslednja dva finala koja je igrao protiv Novaka Đokovića. Prekinuo je seriju od sedam poraza i vratio pehare iz Monte Karla i Rima u svoje vitrine.Kineska teniserka Li Na pokušaće da ponovi najveći uspeh u svojoj karijeri i odbrani pehar na Rolan Garosu (RG). Trenutno sedma igračica na svetu svoju jedinu grend slem titulu osvojila je prošle godine u Parizu pobedivši tadašnju šampionku Frančesku Skjavone.Kineskinja je tim trijumfom postala prva Azijatkinja koja je slavila na jednom od četiri najveća teniska turnira. Li Na je svoju karijeru počela još 1999. godine, ali joj je rezultat iz prethodne sezone najbolji u trinaestogodišnjoj karijeri. Pored Otvorenog prvenstva Francuske Li Na je tokom 2011. godine igrala i finale Australijen opena, gde je poražena od Kim Klajsters.Šta poznati predviđaju za predstojeći Rolan Garos

Merima Njegomir

- Pretpostavljam da će Đoković biti fenomenalan kao i uvek. Verujem da će Bojana Jovanovski napraviti neko iznenađenje, jer ima silnu želju da napreduje. Jelenu i Anu poznajem lično, najbolje su. Svim našim želim sve najbolje.

Radmilo Mihajlović

- Najviše očekujem od Novaka Đokovića. Teško je s Nadalom, ali on ima sposobnost za to. Mnogo će zavisiti od rasporeda. Kad je o devojkama reč, možda je ružno reći, ali igraju tako promenljivo i nesigurno da ne ulivaju poverenje.

Dragan Ćirić

- Mislim da će Novak osvojiti Rolan Garos, jer izgleda kao da se čuvao baš za tu titulu, koja mu fali. Nadam se i da će teniserke konačno dobro proći, jer dugo već nisu ništa značajnije uradile. Od Zimonjića oče­­kujem standardno do­b­re partije i rezultate.

Aleksandra Perović

- Kako biti objektivan kad je Nole u pitanju. I da mi kažu da će sigurno izgubiti, opet bih se kladila na njega. Verujem i da Janko može daleko, a Viktor, Ana i Jelena zavise od toga kakav im je dan. Od Zimonjića očekujem finale.

Marija Savić Srećković

- Samo da nam prirede što kvalitetnije mečeve. Želim da im bude što lakše na turniru. Ubeđena sam da je Novak čudo i da bi ponovo mogao da nas obraduje. Na­rav­no da i od ostalih oče­kujem da prođu što dalje.

Grend slem učinak Na Li2011.Australijen openfinale 2010.Vimbldončetvrtfinale2009.US Openčetvrtfinale2006.VimbldončetvrtfinaleNadalove titule na RG2011.Rodžer Federer 3:1 2010.Robin Soderling 3:02008.Rodžer Federer 3:0 2007.Rodžer Federer 3:1 2006.Rodžer Federer 3:1 2005.Marijano Puerta 3:1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track