ŠOKANTNE OPTUŽBE ČEŠKE TENISERKE: Serena se dopinguje, koristi pilule koje daju efekat kao heroin
Foto: Fonet AP

Klara Kukalova oplela po američkoj igračici

ŠOKANTNE OPTUŽBE ČEŠKE TENISERKE: Serena se dopinguje, koristi pilule koje daju efekat kao heroin

Tenis -

Bivša češka teniserka Klara Kukalova žestoko je kritikovala čelnike Svetske antidoping agencije (WADA) tvrdeći da štite Amerikanku Serenu Vilijams.

Hakerska grupa "Fancy Bear group" objavila je pre dva meseca dokumenta koja je preuzela od WADA u kojima se navodi da je pojedinim američkim sportistima, uključujući i teniserku Serenu Vilijams, dozvoljeno da koriste nedozvoljene supstance. Serena je priznala da uz dozvolu WADA koristi zabranjeni lek, ali je istakla da se ne dopinguje.Kukalova je za češke medije istakla da je WADA dozvolila Sereni Vilijams da koristi zabranjena sredstva."Razočarana sam jer se sve gura pod tepih. Ona koristi odobrenu supstancu od strane WADA koja ima isti efekat kao i heroin, stvarajući euforičan osećaj. I mi sada igramo protiv navodno teško bolesne Serene, a hakeri su otkrili sve informacije. Onda se ispostavilo se da je Serena uzimala mnoge pilule. Ali, odjednom je sve zataškano i niko više ne govori o tome", izjavila je Kukalova.

Ona je potom nastavila sa optužbama na račun Serene Vilijams."Imala sam alergije i morala sam to da dokažem WADA i da im pošaljem rezultate testova. Oni su odlučivali da li mogu da koristim inhalator sedam ili osam puta dnevno. Bili su veoma striktni, a onda pročitate šta je dozvoljeno Sereni i normalno je da ste razočarani", rekla je Kukalova.Kukalova (34) je pre mesec dana odlučio da okonča igračku karijeru, a najbolji plasman imala je u aprilu 2013. kada je bila 20. teniserka sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track