NOLE VIŠE NIJE BROJ JEDAN: Raonić predao Mareju, Britanac od ponedeljka prvi teniser sveta
Foto: Reuters

Smena na ATP tronu

NOLE VIŠE NIJE BROJ JEDAN: Raonić predao Mareju, Britanac od ponedeljka prvi teniser sveta

Tenis -

Kanadski teniser Miloš Raonić predao je Britancu Endiju Mareju meč polufinala Mastersa u Parizu, što znači da će Škot od ponedeljka biti najbolji teniser sveta.

Marej je dobro igrao poslednjih meseci i uspeo da sa trona skine Novaka Đokovića.

Raonić je zbog povrede bio sprečen da izađe na megdan Mareju, koji će se tako u borbi za novu titulu, osmu ove sezone, boriti sa Amerikancem Džonom Iznerom, koji je u polufinalu savladao Novakovog dželata Hrvata Marina Čilića 6:4, 6:3.

Đoković je do ovog trenutka na vrhu ATP liste bio 223 nedelje, od toga 122 uzastopno do ovog ponedeljka.

Đoković je u petak nakon poraza od Čilića, po ko zna koji put poslednjih nedelja ponovio da mu tenis sada više nije prioritet i da ima i drugih stvari kojima želi da se posveti.

"Mnogo emocija mi je prošlo kroz glavu u poslednje dve godine. Očigledno je taj period pokrenuo u meni neka pitanja oko toga u kom pravcu dalje želim da idem. Trenutno sam u procesu redefinisanja prioriteta, a to će očigledno potrajati", rekao je Đoković i dodao: "Ali još uvek sam ovde, osećam da sam na pravom putu. U boljem sam stanju nego što sam bio do nedavno i to je ono o čemu sada razmišljam. Ali u nekom trenutku sam morao da dođem u ovu tačku. Sve je ovo sport. Ne možeš da očekuješ da uvek pobeđuješ. Nisam zabrinut zbog svoje budućnosti", poručio je Đoković, koji je na vrhu proveo 223 sedmice, od čega 122 uzastopno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track