MARJAN VAJDA OTKRIO NOVAKOVU TAJNU: Evo šta je najviše ZABOLELO Đokovića ove sezone!
Foto: Profimedia

Novak je tužan zbog ovoga

MARJAN VAJDA OTKRIO NOVAKOVU TAJNU: Evo šta je najviše ZABOLELO Đokovića ove sezone!

Tenis -

Marjan Vajda, dugogodišnji trener najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, otkrio je u izjavi za medije koji trenutak u ovoj sezoni je najteže pao trenutno drugom reketu sveta.

U izjavi za "Parizijen" Vajda se dotakao krize u rezultatima srpskog asa, pre svega poraza na startu Igara u Rio de Žaneiru.

"Novak se nosio sa više stvari u isto vreme. Poraz na Olimpijskim igrama u Riju ga je baš pogodio. Stvarno ga je boleo taj poraz. Uz to je imao i povredu zgloba. Posle svega toga, plasman u finale US opena bilo je "čudo". Ne treba da se zanemari činjenica da je ulazak u finale veliki uspeh. Sezona je bila veoma teška, ali to smo i očekivali zbog osvajanja Rolan Garosa. Bilo je mnogo lepih trenutaka, zbog kojih smo nažalost, platili cenu. Ljudi govore o krizi, ali nije moguće pobeđivati stalno", istakao je Vajda u razgovoru za "Le Parizijen".

Slovački stručnjak je rekao da nije zabrinut zbog budućnosti karijere Đokovića.

"Ne, nisam zabrinut. Uzmite u obzir kontekst. Novak je osvojio četiri grend slema za redom što se nije dogodilo od 1969. godine. On je svu energiju usmerio ka Rolan Garosu i Pariz ga je ispraznio. Koncentracija je posle toga nestala. Posle toliko godina zajedničkog rada, znali smo da će se to desiti i da ne treba gurati previše. Na ovako visokom nivou, potrebna je ekstremna koncentracija svake nedelje. Endi Marej je zaslužio da bude broj jedan, ali Novak Đoković je još uvek tu".

Marjan Vajda se osvrnuo i na priče kako Đoković više nije dovoljno posvećen tenisu.

"Federer, Nadal, Marej i Đoković su u vrhu godinama, ali su oni i dalje ljudi. Razumite, imaju živote van tenisa, neke stvari se događaju i to je sasvim normalno. Novakov problem nije nedostatak ljubavi prema tenisu, već samo zadržavanje maksimalne koncentracije tokom cele godine. On i dalje voli da trenira i ide mu jako dobro. Ne treba praviti dramu oko toga", dodao je Novakov trener.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track