NE NAPADAJTE SRBINA Legenda brani Novaka: Nije fer, Đoković će za mnoge zauvek ostati negativac
Foto: AP

Zbacio je kraljeve

NE NAPADAJTE SRBINA Legenda brani Novaka: Nije fer, Đoković će za mnoge zauvek ostati negativac

Tenis -

Nekadašnji šampion Vimbldona i jedan od najboljih australijskih tenisera svih vremena Pet Keš, poznat i po tome da nije previše naklonjen Novaku Đokoviću, ovog puta je stao u odbranu srpskog tenisera!

Keš je u izjavi za britanske medije pokušao da objasni zašto srpskog tenisera, koji u svojoj kolekciji ima 12 grend slem titula i 30 mastersa, mnogi ne vole i zašto će za mnoge Đoković zauvek ostati negativac.

"Novak je zbacio kraljeve. Zbacio je kralja Rodžera. Zbacio je kralja Rafu. On je bio ispred kralja Endija ovde u Velikoj Britaniji. Imam određenih simpatija prema Đokoviću. On dolazi iz zemlje koja je mala u poređenju sa ostalim šampionima i nikad neće biti favorit te publike kakva god da je njegova ličnost, bio on mudar ili nešto drugo. Mislim da to nije fer, jer je on neverovatan igrač", rekao je Keš za Radio BBC.

Keš je isti stav ponovio u svom blogu koji piše tokom završnog mastersa u Londonu.

Pet Keš, Foto: Profimedia
Pet Keš, Foto: Profimedia

"Imate sada Đokovića, mladog, punog samopouzdanja... On nema držanje Federera i genijalnost Nadala i njegov stil igre nije blistav (ali je i dalje nevjerovatno efikasan). Prema tome, takav igrač za mnoge ljubitelje tenisa nije privlačan za gledanje. Dodajte tome da je predavao neke važne mečeve zbog nekih, za one van tenisa, trivijalnih razloga, i eto zbog čega je Novak ostavio loš utisak na mnoge. Ipak, najvažniji faktor što ga manje vole nego Rafu i Rodžera je taj da je on igrač koji je skinuo sa trona dvojicu najvoljenijih tenisera. Uvek sam gajio neverovatno poštovanje prema Đokoviću, naročito posle onoga što je uradio 2015. godine u finalu US Opena. Ne samo da se borio protiv Federera, već i protiv gotovo kompletnog stadiona. Trpio je uvrede i nepoštovanje sa tribina. Bio je to njegov, ako ne najbolji, onda jedan od najboljih mečeva u karijeri. Nikad nisam video nekoga sa tako čvrstom psihom kao što je tada bio Novak. Igrati u neprijateljskom okruženju protiv fenomenalnog Federera i izdržati sve to je nešto zaista nestvarno", zaključio je Pet Keš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track