SKANDALOZNI ŠVEĐANIN UŽIVAO U KOKAINU: Detalji koje niste znali o besramnom Matsu Vilanderu
Foto: Profimedia

Narkoman

SKANDALOZNI ŠVEĐANIN UŽIVAO U KOKAINU: Detalji koje niste znali o besramnom Matsu Vilanderu

Tenis -

Nekada svetski broj jedan, Šveđanin Mats Vilander zbog svojih bezobraznih izjava na račun srpskog tenisera Novaka Đokovića omražena je ličnost širom planete.

Ali ni Englezi više ne mogu da podnesu njegove kritike na račun Đokovića, te komentarima na društvenim mrežama podsećaju za detalje iz karijere ovog kontraverznog sportiste.

Šveđanin je svojevremeno zauzimao prvu poziciju na ATP listi, a u karijeri je osvojio sedam Gren slem titula u pojedinačnoj i jednu u konkurenicji muških parova.

Jedinu titulu koju nije uspeo da osvoji bio je Vimbldon, te nije uspeo da kompletira sve Gren slem trofeje i to nikada neće prežaliti!

Autralijan Open i Rolan Garos je osvajao po tri puta, dok je Otvoreno prvenstvo Amerike osvojio samo jednom. U svojoj karijeri ima ukupno 33 trofeja.

Međutim, njegova karijera protkana je zanimljivim detaljima kao što je na primer suspenzija zbog konzumiranja kokaina.

1997. godine Mats Vilander i Karel Novacek iz Češke suspendovani su na tri meseca nakon što je Međunardona teniska federacija objavila doping testove u kojima su ova dvojica tenisera bila pozitivna na kokain.

Vilander i Novacek morali su da vrate sav novac od nagrade koju su zaradili dve godine ranije (1995. godine na Rolan Garosu).

Obojica negirali navode o upotrebi droga i rekli da su postupci u Federaciji bili pogrešni, te da čelni ljudi nisu uspeli sem urina da obezbede i dokaze na kojima su zasnovane optužbe.

Nakon razmatranja rezultata ispitivanja i laboratoriskih analiza, teniseri su priznali pozitivne rezultate i napomenuli da nisu bili svesni prisustva kokaina u njihovim telima jer su ih nesvesno konzumirali?!

foto: Printskrin
foto: Printskrin

Mats Vilander danas radi kao stručni teniski komentator na televiziji Skaj sport.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track