SVE SE VRAĆA NA STARO: Marjan Vajda je opet glavni trener Novaka Đokovića
Foto: Profimedia

SVE SE VRAĆA NA STARO: Marjan Vajda je opet glavni trener Novaka Đokovića

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, odlučio je posle prekida saradnje sa Borisom Bekerom, da za njegovog naslednika imenuje Marjana Vajdu, koji je u Noletovom stručnom štabu još od 2006.

Đoković je tokom dana objavio i fotografiju svog tima za narednu godinu na kojoj nema proslavljenog nemačkog tenisera.

Prethodnih meseci Novak je tragao za naslednikom Borisa Bekera sa kojim je od kraja 2013. godine osvojio 25 titula. U opticaju je bilo nekoliko kandidata: Aleho Mancisidor bivši trener Garbinje Muguruse, Džimi Konors, Ameli Morezmo, Bred Gilbert, Štefan Edberg, Nenad Zimonjić.

Od juna 2006. godine Vajda je postao trener Novaka Đokovića, i to kada je srpski teniser na ATP listi zauzimao je 40. poziciju.

Pet godina kasnije, Novak se sa Vajdom probio na lidersko mesto ATP liste 4. aprila 2011. Slovak koji je kao igrač imao skor od 119 pobeda i 154 poraza, a najbolji plasman mu je bio 34.mesto na ATP listi, bio je deo Đokovićevog tima od prvog gren slem trofeja u Melburnu, pa do poslednjeg dvanaestog na Rolan Garosu, ove godine. Marjan Vajda je od strane Olimpijskog komiteta Srbije izabran za najboljeg trenera 2010. i 2011. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track