NOVO PRAVILO U TENISU, FEDERER ĆE POBESNETI: Đoković više neće biti kažnjavan zbog toga...
Foto: Profimedia

Neće mu se svideti

NOVO PRAVILO U TENISU, FEDERER ĆE POBESNETI: Đoković više neće biti kažnjavan zbog toga...

Tenis -

Asocijacija profesionalnih tenisera odlučila je da pravilo koje je do sada postojalo samo u ženskom tenisu, uvede i u muški.

Naime, ATP će kako navode inostrani mediji uvesti pravilo koje dopušta trenerima da razgovaraju sa igračima tokom meča.

Ovo pravilo je dosad bilo dozvoljeno samo u ženskom tenisu, ali će od sada trener imati pravo jednom tokom seta da siđe na teren i savetima pomogne svom igraču.

Ovo bi na snagu trebalo da stupi 2018. godine, ali postoji mogućnost da trenera na klupma vidimo već sledeće godine.Ovo pravilo se neće koristiti na najvećim Gren slem turnirima jer ih organizuje ITF.

I dok se dosad kažnjavao svaki razgovor tenisera i trenera sa tribina, teniserke su svog trenera mogle da pozovu jednom tokom setova još od 2009. godine.

Pre dve godine švajcarski teniser Rodžer Federer na pitanje šta misli o mogućem uvođenju ovog pravila besno je odgovorio.

"Ako se to ikada uvede, nadam se da će se to dogoditi nakon što ja završim karijeru. Mislim da to nije potrebno i nije pravilno. Pa nemaju svi novca za trenera. To je amaterski potez i nadam se da će se od toga odustati", poručio je tada Švajcarac.

Sa druge strane, srpski teniser Novak Đoković je nekoliko puta bio kažnjen zbog komunikacije tokom meča sa Borisom Bekerom. Slavni Nemac je kasnije priznao kako je uvek pronalazio 'foru' na koju će Noletu da udeli savet sa tribina.

Neko koga će ova promena posebno ovbradovati jeste Rafael Nadal, koji je takođe više puta kažnjavan zbog istih propusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track