AMERIKANCI VERUJU U NOVAKA: Đoković osvaja Australiju!
Foto: Dado Đilas

Svetla budućnost za Srbina

AMERIKANCI VERUJU U NOVAKA: Đoković osvaja Australiju!

Tenis -

Američki mediji pozvali su u goste nekoliko teniskih analitičara koji su se pozabavili najboljim svetskim teniserima, a jedan od njih je i Novak Đoković.

Analitičari su se pre svega osvrnuli na činjenicu da najbojem srpskom teniseru nedostaju još samo dva Gen slema kako bi stigao Pita Samprasa i Rafaela Nadala, dok mu Švajcarac Rodžer Federer 'beži' još pet titula.

Oni takođe previđaju da se Nole neće zaustaviti na samo 12 trofeja.

"Sada je 30. januar 2017, dan posle finala Australijan opena. Novak i Serena su šampioni Melburna. Uopšte nisam iznenađen", pogledao je u budućnost Bred Gilbert, nekadašnji trener Mareja, Agasija i Rodika.

"Na osnovu čega to tvrdim? Srbin je šest puta trijumfovao na prvom grend slemu sezone, Vilijamsova takođe ima gomilu tih pehara. Jeste da su oboje već u godinama, ali to je nešto poput Toma Brejdija i Patriotsa. Ne gledaj godine, već istoriju", zaključuje teniski stručnjak.

Analitičari predviđaju Đokoviću sjajan povratak, ali će 'samo nešto' morati pod hitno da popravi u svojoj igri.

"Vilijamsova i Đoković će morati da odigraju dobro. Možda ne da osvoje titule, ali barem da doguraju daleko. Bilo bi to dobro za njihovo samopouzdanje i time bi poslali jasnu poruku ostalima na Turu. Mislim da će Novaku biti lakše nego Sereni".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track