NAJBOLJI JUNIOR SVETA SE DIVI NOVAKU: Evo zbog čega Miomir Kecmanović obožava Đokovića
Foto: Teniski Savez

Ugleda se na idola

NAJBOLJI JUNIOR SVETA SE DIVI NOVAKU: Evo zbog čega Miomir Kecmanović obožava Đokovića

Tenis -

Najbolji teniser sveta u juniorskoj konkurenciji Miomir Kecmanović rekao je da mu je cilj da u sledećoj sezoni uđe među 300 najboljih igrača na ATP listi.

Kecmanović je odigrao fantastično u drugoj polovini 2016. godine, osvojio prestižne turnire i završio na prvoj poziciji juniorske liste."Cilj mi je da osvojim fjučers i da stignem u top 300. To će biti cilj za sledeću godinu i mislim da je ostvarim, a ako budem igrao kao u drugom delu sezone, mogu možda i više da napredujem", rekao je KecmanovićKecmanović je počeo da trenira sa šest godina, najviše zahvaljujući baki i deki sa Zlatibora, koji su ga odveli na teren. Već sa 14 godina preselio se na Floridu gde trenira u prestižnoj IMG akademiji, ali to roditeljima nije lako palo.

"Ne mislim da su bili srećni što sam otišao mlad, ali znaju da mogu da postam dobar teniser".

Miomir je još istakao da za sada ne planira preseljenje.

"Fokusiran sam na tenis i turnire. Kada ostvarim ciljeve, koje sam zacrtao, moći ću da biram gde će mi biti baza. Za sada ostajem na Floridi."

Miomirova dosadašnja karijera podseća pomalo na put Aleksandra Zvereva i Tejlora Frica, koji su se vrlo brzo probili među 50 najboljih tenisera na planeti.

"Ti momci igraju veoma dobro i teško učiniti ono što su oni uspeli. Svako ima svoj put, ja se koncentrišem samo na sledeću sezonu".

Kecmanovićev idol je Novak Đoković sa kojim je imao priliku da sarađuje u Dejvis kup reprezentaciji Srbije.

"Obožavam način na koji igra, njegov stil. Divim se mentalnoj snazi koju ima – kada je sve protiv njega, on uvek pronađe dodatnu energiju da pobedi i dokaže da je najbolji", zaključio je Kecmanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja