Novak se vratio iz pakla i pregazio Congu

šampionski

Novak se vratio iz pakla i pregazio Congu

Tenis -
Posle četiri sata borbe priteran uza zid Novak uspeo da prebrodi krizu i dođe do pobede 3:2 (6:1, 5:7, 5:7, 7:6, 6:1)
1 / 4 Foto: REUTERS

PARIZ - Posle još jednog "istorijskog meča" Novak Đoković uspeo je da dokaže da je najboji na svetu i pobedi starog rivala Žoa Vilfreda Congu sa 3:2 (6:1,5:7, 5:7, 7:6, 6:1) i plasira se u polufinale u kome ga očekuje sudar sa Rodžerom Federerom, koji je pobedio Argentinca Huana Martina del Potra sa 3:2, iako je gubio 0:2.

Novak je odlično počeo i ubedljivo dobio prvi set posle 22 minuta igre. Nastavio je dobru igru i u drugom setu, pa je već u prvom gemu oduzeo protivnikov servis. Posle 3:1 za Đokovića, Conga je iskoristio nekoliko protivnikovih grešaka i uz veliku podršku publike došao do 4:4.

Conga je u 12 gemu drugog seta napravio novi brejk, pošto je realizovao treću set loptu za izjednačenje u setovima.

U trećem setu Đoković je opet prvi došao do brejka i poveo sa 2:1, ali je Conga već u sledećem gemu izjednačio na 2:2. Posle velike borbe, Conga je ponovo dobio set brejkom u 12 gemu.

Veliku šansu propustio je Novak Đoković u petom gemu četvrtog seta, kada je odličnim servisom uzdrmao Congu i na 0:40 zapretio brejkom, ali Conga je uspeo da se na volšeban način izvuče i spase servis za vođstvo od 3:2. Novak je bio siguran na svom servisu za 3:3 u gemovima.

U nastavku oba tenisera su bila sigurna na svojim servisima. Najbliže brejku Novak je bio u devetom gemu, ali Conga podržan publikom uspeva da se odbrani i pređe u vođstvo od 4:5 u gemovima.

Novak servira za o(p)stanak u meču.... 0:30 za Congu...15:40 Dve meč lopte za Congu...Francuz vraća i nemoguće, ali Novak ipak uspeva da smanji njegovu prednost. Još jedna meč lopta...Bilo je čupavo, Novak je uspeo da izjednači na 40:40 i uskoro dođe do prednosti i konačno do izjednačenja od 5:5.

Moraće još Conga da se pomuči kako bi pobedio Novaka, ali to isto važi i za najboljeg na svetu, jer je njegov protivnik trenutno bliži uspehu...Conga vodi 5:6...Novak je opet na raskršću. Da se izbori za taj-brejk...

Bori se Novak, ali Conga stiže do treće meč lopte, koju na svu sreću nije uspeo da prebaci preko mreže. Novak ostaje u igri 40:40. Na žalost opet Conga pogađa...i stiže do četvrte meč lopte. Francuz vraća sve skoro iz nemogućih pozicija. Novak uspeva da izjednači...i dođe do prednosti i izjednačenja 6:6...Igraće se taj-brejk

Novak je odmah poveo s 2:0, Conga smanjuje na 2:1...a kiša postaje sve jača. Moguće da se meč ako uđe u peti set odloži za sutra. Conga izjednačuje na 2:2, a onda u istoj seriji stiže do 2:4.

Ipak Novak na servisu posle velike borbe uspeva da izjednači na 4:4. Conga na servisu greši Nole vodi 5:4 i ima servis 6:4 i dve set lopte za Novaka. Prvu ne koristi, ali ni drugu 6:6 izjednačenje. Kao mnogo puta u ovom meču Novak je propustio veliku priliku.

Conga mu pruža šansu za novu set loptu. Novak ima servis i konačno Conga greši Novak osvaja četvrti set 2:2

U petom setu druga slika. Novak kao brzi voz grabi oprema polufinalu i vodi s 3:0 u gemovima....najbolji igrač sveta sačuvao je inicijativu kojom je osvojio četvrti set. U nastavku bukvalno razbija Congu i vodi s 4:1 u gemovima...Conga više nema snage...definitivno je pukao. Novak ima tri brejk šanse od kojih koristi već prvu 5:1.

Đoković servira za pobedu, Conga je na kolenima, ali nije još poražen...Meč lopta za Novaka...I pobeda posle četiri sata borbe priteran uza zid Novak je uspeo da prebrodi krizu i dođe do pobede 3:2 (6:1, 5:7, 5:7, 7:6, 6:1)

- Teško mi je da pričam na francuskom. Želim da čestitam Congi, na sjajnom meču danas, uvek mora da postoji jedan pobednik i jedan poraženi. Imao sam sreće. Nakom četiri meč lopte imao sam dovoljno snage da se vratim i pobedim. Nadam se da ste uživali - rekao je Nole na terenu Rolan Garosa.

- Bilo je neverovatno od samog početka, odigrao sam odličan start, a onda je publika krenula da navija za Congu i došlo je do preokreta. Ipak ja sam i dalje verovao u svoju šansu. Ali da je Conga pobedio ne bi bilo nezasluženo.

Sa Federerom u polufianalu.

- Nadam se još jednom sjajnom meču kao što smo odigrali prošle godine. On je veliki šampion, ali ja imam svoje kvalitete.

Šta ćeš raditi večeras?

- Sigurno neću gledati tenis, pokušaću da se oporavim i odmorim za polufinale sa Federerom - poručio je Novak Đoković dajući intervju direktno sa terena Filip Šatrije.

http://www.youtube.com/watch?v=ubpnw9NpO-I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track