Teniserke se raduju meču u Srbiji

Slovakinje dolaze

Teniserke se raduju meču u Srbiji

Tenis -
Sjajno je to što ćemo posle dve godine pauze biti domaćin i što ćemo izuzetno jak tim Slovačke dočekati u našoj Srbiji, verujem kao šampioni sveta, rekao je Vraneš

BEOGRAD- Selektor Fed kup tima Srbije Dejan Vraneš nije bio previše zadovoljan žrebom za Svetsku grupu Fed kupa u sledećoj godini, pošto će nam protivnik ponovo biti Slovačka.- Opet Slovačka! Izgleda da nam je suđeno da konstantno nailazimo na ovaj tim koji izuzetno poznajemo, u poslednjih pet godina igrali smo tri puta, mečevi su bili zaista antologijski. Poslednji smo odigrali aprila 2011. u Bratislavi koji je bio jedan od najtežih i najzubudljivijih mečeva koje smo imali u istoriji.

Setimo se samo dubla, meča koji je odlučivao pobednika tog susreta i ekipu koja je u ovoj sezoni igrala među osam najboljih na svetu. Bili smo na rubu poraza, ali smo na kraju posle više od četiri sata igre dobili taj meč i otišli u istoriju, u Svetsku grupu A i sezonu u kojoj smo evo izborili i finale, takođe prvi put u istoriji. Ima puno vremena do meča sa Slovakinjama, ispred nas je sada pre svega finale Fed kupa za 2012. u kome ćemo gostovati selekciji Češke, koja brani trofej.

Naše misli i snage su usmere ka tom meču, a posle toga ćemo se spremati za Slovačku. Sjajno je to što ćemo posle dve godine pauze biti domaćin i što ćemo izuzetno jak tim Slovačke dočekati u našoj Srbiji, verujem kao šampioni sveta, rekao je Vraneš.

Ana Ivanović je izjavila da naše naredne protivnike odlično poznajemo.- Mislim da smo igrali protiv njih više od bilo koje nacije. One su veoma jaka ekipa, posebno sa Cibulkovom koja je u ovom trenutku u izuzetnoj formi i Danijelom koja je veoma iskusna treniserka. Žreb nije lak i ovo je definitivno jedan od najtežih mečeva, rekla je Ivanovićeva.

I Jelena Janković se požalila da se stalno ukrštamo sa Slovačkom.- Iskreno mogao je žreb biti i malo zanimljiviji, jer konstantno se ukrštamo sa istom reprezentacijom, Slovačkom, protiv koje smo u poslednjih pola decenije imali tri izuzetno teška meča. Težak protivnik, Hantuhova i Cibulkova koje za svoju zemlju uvek igraju sa posebnim nadahnućem i protiv kojih je uvek zagarantovan težak dvoboj. Dobra stvar je to što igramo kod kuće. O Slovačkoj ćemo razmišljati svakako najviše posle finala Fed kupa koje igramo 3. i 4. novembra ove godine u Pragu, meču koji mi je od 46 koje sam do sada odigrala u reprezentaciji najvažniji i u njega ću ući spremnija nego ikada. Sada su naše misli usmerene samo ka Češkoj i trofeju Fed kupa. Želja svih nas je da u 2013. uđemo kao svetske šampionke, rekla je Jankovićeva.

Bojana Jovanovski se raduje što će naše teniserke konačno igrati pred domaćom publikom.- Sjajna prilika da posle nekoliko uzastopnih mečeva u gostima, odigramo jedan pred našim navijačima. Mislim da smo dobro prošle na žrebu jer smo na prvom mestu izbegle dugačko putovanje koje nekada ume da bude važan faktor u mečevima FED kupa. Sa Slovakinjama smo se već sastajale. One su izuzetan tim koji ćemo moći da pobedimo jedino ukoliko budemo maksimalno spremne i pružimo sto odsto svojih mogućnosti. Pre prvog kola naredne sezone, nas u novembru čeka finale u Češkoj i sve misli vezane za FED kup su ipak usmerene na taj meč i borbu za trofej. Sa druge strane, činjenica da prvo kolo u 2013. igramo kod kuće, daje nam dodatni motiv da u februaru pružimo priliku našim navijačima da nas pozdrave kao branioce trofeja. Daćemo sve od tebe da tako i bude, zaključila je Jovanovski.

Pre duela sa Slovačkom, srpske teniserke će protiv Češke u novembru igrati finalni meč ovogodišnjeg Fed kupa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track