Đoković: Pobediću Federera

Polufinale Rolan Garosa

Đoković: Pobediću Federera

Tenis -
Uoči prošlogodišnjeg duela sa Federerom imao sam inspiraciju i motivaciju da ga pobedim i tako se osećam i sada, izjavio je Đoković

PARIZ - Novak Đoković i Rodžer Federer sastaju se u petak oko 16 ča.sova u polufinalu Rolan Garosa, na istom mestu gde je Švajcarac pre godinu dana prekinuo fantastičnu seriju srpskog tenisera od 43 pobede i naneo mu prvi poraz u sezoni.

Dok Federer tvrdi da može da pobedi Srbina, Đoković kaže da kao i prošle godine sa mnogo motiva čeka meč na terenu šljaci Rolan Garosa.

"Uoči prošlogodišnjeg duela sa Federerom imao sam najboljih šest meseci u životu i imao sam inspiraciju i motivaciju da ga pobedim i tako se osećam i sada. Nadam se da će ovoga puta rezultat biti u moju korist, za razliku od 2011", izjavio je Đoković.

Sada veliki šampion stoji na putu svetskom broju jedan, ponovo u polufinalu Rolan Garosa, da pokuša da postane prvi teniser nakon 43 godine sa četiri gren-slem titule zaredom.

"Pokušaću da pobedim, verujem da to mogu. Ne postoji favorit u sutrašnjem duelu", ocenio je Đoković, koji je vezao trijumfe u Vimbldonu u julu, na Ju-Es Openu u septembru i na Australijan Openu u januaru.

Srbin i Švajcarac do sada su odmeravali snage na 25 mečeva, a Federer je uspešniji i vodi sa 14:11.

"Ne mora ništa posebno da se kaže o našem novom duelu. Jasno je da će to biti veliki meč, velika borba, a ja imam motivaciju da pobedim. Osećam se dobro i smatram da sam sposoban da to i ostvarim. Rolan Garos je jedan od moja tri primarna cilja ove sezone, uz odbranu titule u Vimbldonu i pobedu na Olimpijskim igrama u Londonu", rekao je Đoković, dodajući da je svestan težine zadatka protiv osvajača 16 gren-slem trofeja.

"Poznajemo se dobro, a znam da je protiv Rodžera neophodno pre svega da budem skoncentrisan i da mu ne dopustim da nametne svoju igru, da kontroliše dešavanja na terenu. Moram odmah da budem agresivan, o ishodu će možda odlučivati samo nekoliko poena, ali, pre svega, neophodna je psihološka stabilnost. Uvek je veliki izazov igrati protiv njega i mogu da se nadam uspehu samo ukoliko pružim najbolje što umem", ocenio je srpski teniser.

Slično misli i Federer, koji se nada drugom trofeju na Rolan Garosu u karijeri, nakon što je slavio 2009. godine.

"Biće veoma značajan početak meča, ali i koncentracija do kraja. To će verovatno biti dugotrajna borba, a protiv tenisera kao što je Đoković mora se igrati za svaki poen na najvišem mogućem nivou", rekao je Federer.

U drugom polufinalu sastaju se Španci, branilac titule Rafael Nadal i David Ferer. Nadal je potvrdio fantastičnu formu i dosad na Rolan Garosu nije izgubio ni set, pa važi za velikog favorita.On je već ostvario rekord karijere na ovom turniru sa 50 pobeda, uz jedan poraz, i pokušaće da osvoji rekordnu sedmu titulu.

http://www.youtube.com/watch?v=ZEWkqP6Zang

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track