UEFA OTKRILA ZA KOGA NOVAK NAVIJA: Pavaroti kidao na Juventus, Nole fan Monaka
Foto: Profimedia

Klub najbliži srcu

UEFA OTKRILA ZA KOGA NOVAK NAVIJA: Pavaroti kidao na Juventus, Nole fan Monaka

Tenis -

Novak Đoković navija za mnoge fudbalske klubove, a UEFA smatra da mu je Monako najbliži srcu.

U susret revanljima osmine finala Lige šampiona, Evropska kuća fudbala pozabavila se poznatim ličnostima i klubovima za koje navijaju. Zanimljivo je da je nalj teniser Novak Roković, kada je Monako u pitanju dobio prednost u odnosu na princa Alberta. Ljubav prema Monaku i ne čudi, pošto Đoković više od decenije unazad živi u Monte Karlu.

Arsenal - Rodžer Deltri

Poznati engleski pevač i glumac veliki je fan "topdžija", iako je pre njih navijao za Kvins Park rendžers. Iako je napisao himnu za Arsenal, prosto je neverovatno da je u anketi UEFA dobio prednost u odnosu na poznatijeg Mika Džegera, frontmena grupe "Rolingstons".

Atletiko - kralj Felipe VI

Za razliku od svog oca Huana Karlosa nije se priklonio Realu, već narodskom Atletiku. Često puta odlazi na utakmice "jorgandžija", mada ne voli da bude eksponiran u javnosti. Pored njega da Atletiko navija i čuveni španski glumac Havijer Bardem.

Barselona - Hoze Luis Zapatero

Član Socijalističke partije Španije veliki je navijač Barse. Bio je premijer Španije od 2004. do 2011. Dva puta je bio na finalima Lige šampiona kada je Barsa osvajala "ušati trfoej". Pored njega od poznatih navijača su košarkaš Kobe Brajant i pevačica Šakira.

Bajern - Niko Rozberg

Aktuelni šampion Formule 1 vatreni je fan Bajerna, iako je njegova majka navijač Dortmunda. Lični je prijatelj sa nekoliko igrača Bajerna, a prilikom jedne pobede u F1 pevao je navijačku himnu Bavaraca. Poznati simpatizer Bajerna je i Boris Beker.

Benfika - Ksanana Guzmao

Političar iz države Istočni Timor ispunio je dečački želju dolaskom na utakmicu Benfike, kada je postao prvi predsednik nove države, koja se otcepila od Indonezije. Pored njega za "orlove" navija i portugalski premijer Antonio Kosta.

Dortmund - Helen Fišer

Nemačka pevačica i voditeljka obožava Borusiju. Organizovala je nekoliko besplatnih koncerata za navijače Dortmunda na kojima je nosila dres žuto-crnih. Inače, rođena je u Rusiji gde su živeli njeni roditelji posle Drugog svetskog rata.

Juventus - Lučano Pavaroti

Slavni operski tenor koji je preminuo 2007. i dalje je simbol Juventusa. Često je dolazio na utakmice "bjanko-nera" i pričao o ljubavi prema klubu. Pored njega, veliki navijač Juvea je i Eros Ramacoti, ali i poljska manekenka Emili Rajtakovski.

Lester - Gari Lineker

Najveće sportsko ime Lestera pre nekoliko godina je predvodio konzorcijum koji je spasao klub od bankrota. Najbolji engleski golgeter aktuleni je potpredsednik kluba. Poznati simpatizeri "lisica" su i frotmeni grupe Kasabijen, Serđo Pizorno i Tom Mijen.

Leverkuzen - Julijus Brink

Bivši odbojkaš na pesku i osvajač zlatne olimpijske medalje na OI u Londonu, obožava Bajer. Kao klinac trenirao je fudbal, ali se posle prebacio na odbojku. U jednoj humanitarnoj TV emisiji, plesao je u dresu Leverkuzena. Dobar je prijatelj sa Vanjom Grbićem.

Mančester siti - Braća Galager

Osnivači grupe Oezis Lijam i Noel napisali su himnu Sitija, kluba za koji navijaju od detinjstva. Iako im je otac bio veliki navijač Njukasla, čak ih i vodio na utakmice tog kluba, njihovo srce kuca za Siti. I engleski bokser Riki Haton navija za Mančester siti.

Napoli - Paolo Sorentino

Italijanski reditelj i scenarista veliki je pristalica Napolija. Kada je osvojio Oskara 2014. godine, u govoru je pomenuo ljude koji su uticali na njega, a jedan od njih bio je i Dijego Maradona kojeg je gledao kao klinac u svetloplavom dresu Napolija.

PSŽ - Tedi Riner

Francuski džudista sebe opisuje kao dete PSŽ. Olimpijski i svetski šampion gleda svaku utakmicu "svetaca" u prvenstvu i Evropi. Na stadion dolazi od 2001. godine kada je za PSŽ igrao Brazilac Ronaldonjo. Veliki navijač pariskog kluba je i bivši premijer Francuske Nikola Sarkozi.

Porto - Sara Sampajo

Lepa portugalska manekenka i članica "Victoria's Secret Angel" obožava Porto. U svakom intervjuu priča o fudbalu, reprezentaciji i voljenom klubu. Jednom se preko društvenih mreža požalila da nema dres Portoa, pa joj je u rekordnom roku stigla pošiljka na kućnu adresu, čime se oduševila.

Real - Rafa Nadal

Iako mu je ujak Migel bio poznati fudbaler Barselone, sa preko 200 utakmica za Katalonce, Rafa je vatreni navijač Reala. Otac ga je naučio da voli "kraljevski klub", a on je rekao da bi voleo da postane predsednik Reala. Glumice Dženifer Lopez i Penelope Kruz navijaju za Real.

Sevilja - Paz Vega

Lepa španska glumica koja se proslavila i u Holivudu odrasla je u Sevilji i nikada nije krila koji klub voli. Kad god dođe u rodni grad obavezno ode na utakmicu Sevilje. Njen otac je bio matador, ali je voleo fudbal, pa ju je kao malu vodio na utakmice Sevilje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track