(VIDEO) NOVAK UŠAO U ISTORIJU INDIJAN VELSA: Đoković savladao Del Potra, sledeći rival je Kirjos
Foto: AP

Masters

(VIDEO) NOVAK UŠAO U ISTORIJU INDIJAN VELSA: Đoković savladao Del Potra, sledeći rival je Kirjos

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Indijan Velsa pošto je savladao Argentinca Huana Martina del Potra sa 2:1 (7:5, 4:6, 6:1).

Meč je trajao 136 minuta.

Đoković je ovom pobedom ušao u istoriju Mastersa u Indijan Velsu pošto je ostvario 19. uzastopnu pobedu i time nadmašio Rodžera Federera za jedan trijumf.

Naredni rival srpskog tenisera biće Australijanac Nik Kirjos. Biće to prilika da se Novak revanšira Australijancu za poraz u četvrtfinalu Akapulka, iako će srpski as imati tek oko 17 sati za odmor. Duel između Đokovića i Kirjosa zakazan je za 23 časa po srpskom vremenu.

Đoković je 13. put savladao velikog rivala u 17 mečeva, a drugi put u poslednje dve nedelje, posle trijumfa u Akapulku.

Srpski teniser je bez sumnje odigrao najbolji meč u 2017. godini, iako je ponovo imao puno oscilacija.

Đoković je prvi set otvorio gubitkom servisa, međutim, uspeo je da izjednači na 3:3, a zatim u 12. gemu ponovo napravio brejk što je značilo i osvajanje prvog seta posle 51 minuta igre.

Drugi set je u uvodu imao scenario kao i prvi. Đoković je prvi servirao i odmah je izgubio gem. Sve je išlo istim tokom kao i u prethodnom setu, ali je ovog puta Đoković propustio tri šanse da ribrejkuje rivala, pa je Del Potro napravio još jedan brejk za 4:1. Sve što je Đoković uradio jeste da je uspeo da vrati jedan brejk, ali ne i da spase set. Posle 50 minuta Del Potro je izjednačio sa 6:4.

U trećem setu je postojao samo jedan igrač - Novak Đoković. Đoković je prvi servirao i ovog puta osvojio svoj servis, u drugom propustio čak tri brejk lopte, ali je sve nadoknadio u narednim gemovima pa je set završio sa 6:1.

TOK MEČA

3. SET

6:1 - Gotov je meč!

5:1 - Novi brejk za Đokovića! Propustio je dve vezane brejk šanse, a onda iskoristio treću.

4:1 - Đoković je potvrdio brejk, i to bez većih problema.

3:1 - Brejk Đokovića! Odigrao je sjajno Novak u jednom poenu na mreži, a zatim to materijalizovao u prvoj šansi za brejk.

2:1 - Siguran gem za Đokovića, nije ostavilo traga to što je u prethodnom gemu propustio tri brejk lopte.

1:1 - Đoković je ispustio tri brejk šanse, od toga dve vezane. U sva tri slučaja Del Potro je sjajnim servisima spasavao gem. Argentinac je do sada upisao 12 asova u meču.

1:0 - Prvi put u meču Đoković je dobio početni gem u setu. Lagano, bez izgubljenog poena.

2. SET

4:6 - Posle 50 minuta igre Huan Martin del Potro je osvojio drugi set. Ovo će biti šesti od sedam poslednjih međusobnih duela da se igra treći set. Đoković je u ovom setu napravio čak 18 neiznuđenih grešaka, imao je i 13 vinera.

4:5 - Dobar gem za Đokovića, ali i dalje ima gem zaostatka.

3:5 - Proradio je Del Potrov servis u najgori trenutak po Đokovića. Posle devet uzastopnih poena za srpskog tenisera, Argentinac je odservirao dva uzastopna asa, ukupno devet u meču, i stigao na korak od osvajanja drugog seta.

3:4 - Drugi uzastopni gem u kome sve poene osvaja Đoković.

2:4 - Đoković je vratio jedan brejk, i to sa nulom.

1:4 - Dekoncentracija je koštala Đokovića još jednog brejka. Novak je propustio tri brejk šanse u prethodnom gemu zbog čega je stradao i reket, a u ovom gemu je smeč poslao daleko u aut i time omogućio Del Potru da stekne dva brejka prednosti.

1:3 - Najduži gem u meču, koji je trajao skoro 10 minuta, pripao je Del Potru. Đoković je imao čak tri brejk lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi. U dva slučaja Del Potro je odservirao as.

1:2 - Isti scenario kao i u prvom setu. Đoković je izgubio svoj prvi servis, a zatim smanjio na 1:2.

0:2 - Del Potro je potvrdio brejk. Argentinac je poveo sa 40:15, Đoković izjednačio, ali su poslednja dva poena u gemu pripala Del Potru.

0:1 - Istovetan start seta kao i u prethodnom. Đoković je serijom neiznuđenih grešaka prosto poklonio servis Del Potru koji pravi brejk.

1. SET

7:5 - Đoković je u pravom trenutku napao Del Potra i osvojio prvi set iako je u gemu viđena jedna skandalozna odluka sudije. Linijske sudije su u dva navrata žestoko oštetile Novaka, pogotovo u trenutku kada je Đokovićev forhend završio na liniji, što bi bio poen za set. Ipak, i u ponovljenom poenu posle čelendža srpski teniser je uspeo da natera rivala na grešku i osvoji set.

6:5 - Đoković je obezbedio najmanje igranje taj-brejka.

5:5 - Posle 40 minuta igre rezultat je izjednačen. Del Potro je upisao šesti as u meču, a imao je i jedan servis viner.

5:4 - Rutinski gem za Đokovića sa nulom.

4:4 - Petim asom u meču Del Potro je završio savršen gem u kome nije izgubio nijedan poen.

4:3 - Đoković je u strašnom naletu. Dobio je 10 od poslednjih 11 poena. Fantastičnim forhend vinerom je otvorio gem, nastavio asom, a završio bekhend paralelom za treći gem u nizu.

3:3 - Savršen gem i brejk za Đokovića! Novak je osvojio sva četiri poena u gemu i time vratio brejk zaostatka.

2:3 - Srpski teniser je u ovom gemu napravio i osmu neiznuđenu grešku, ali je uspeo da treću šansu pretvori u gem. Đoković je prilično nervozan, što se videlo na kraju gema kada je snažno poslao lopticu ka zaštitnoj ogradi.

1:3 - Đoković nije imao šanse u ovom gemu. Del Potro je odservirao čak tri asa, a upisao je i sedmi direktan poen.

1:2 - Prvi gem za Novaka u meču. Đoković je iskoristio treću gem loptu.

0:2 - Del Potro je potvrdio brejk sa samo jednim izgubljenim poenom. Argentinac ima već pet direktnih poena.

0:1 - Loš početak za Đokovića koji je izgubio servis već u prvom gemu. Del Potro je vezao tri poslednja poena i napravio brejk.

Đoković je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom je pobedio Britanca Kajla Edmunda 6:4, 7:6. Del Potro je takođe u prvom kolu bio slobodan, a u drugom je savladao zemljaka Federika Delbonisa 7:6, 6:3.Đoković i Del Potro su odigrali 16 mečeva u karijeri, a Novak vodi 12:4 u pobedama. Prijatelji van terena, Đoković i Del Potro odlično se igrački poznaju, a među njima se razvilo veliko rivalstvo otkako je Argentinac sa 2:0 eliminisao Novaka u prvom kolu olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru.

Trenutno drugi teniser sveta mu se sa 2:1 revanširao nedavno na turniru u Akapulku.

Đoković brani titulu u Indijan Velsu.POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ĐOKOVIĆEV SIN PRIČA DVA JEZIKA: Pogledajte razgovor između Novaka i malog Stefana!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track