(VIDEO) NOVAKA ČEKA PAKAO U LILU: Ovo je dvorana od 620 miliona evra u kome će Srbi juriti finale DK
Foto: Printskrin

Stadion se za 15 minuta pretvara u dvoranu

(VIDEO) NOVAKA ČEKA PAKAO U LILU: Ovo je dvorana od 620 miliona evra u kome će Srbi juriti finale DK

Tenis -

Meč polufinala Dejvis kupa između Francuske i Srbije biće odigran na stadionu "Pjer Moroa" u Lilu,

Ovu informaciju potvrdio jepredsednik Teniskog saveza Francuske Bernar Gidiseli.Francuski teniseri igraće drugi put u Lilu, posle 2014. godine kada su u finalu Dejvis kupa izgubili od Švajcarske. Oni su se odlučili za šljaku. Meč polufinala Dejvis kupa je na programu od 15. do 17. septembra.Duel Francuske i Švajcarske pre tri godine odigran je pred 27.432 navijača. Ovaj duel je bio odigran u novembru, a zbog zime morao je da bude zatvoren. Inače, maksimalan kapacitet stadiona je 50.000 navijača. Ovaj objekat je otvoren 2012. godine, a koštala je skoro 620 miliona evra. Na njemu Lil u subotu bez problema odigra fudbalsku utakmicu, da bi se već sledećeg dana pretvorio u halu od 30.000 mesta.

Zdanje ima dva nivoa. Glavni deo predviđen je za fudbalske utakmice i ima kapacitet od 50.000 msta. Taj glavni deo nalazi se na hidraulici koja se u samo tri sata menja u dvoranu. Ona se nalazi ispod glavnog dela stadiona i namenjena je za dvoranske sportove i koncerte.

U zavisnosti od sporta i događaja hala može da primi od 7.000 do 39.000 ljudi.

Krov dvorane se otvara i zatvara u svega 15 minuta, a na njemu su solarni paneli i dve vetrenjače koje osiguravaju struju.U dvorani u Lilu su igrane utakmice EP u košarci 2015. U ovoj dvorani početkom godine igrani su i mečevi SP u rukometu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track