(VIDEO) SVETSKI MEGA HIT: Francuskinja objavila insajdersku priču o uspesima Novaka Đokovića
Novak Đoković, Foto: Fonet

Potraga

(VIDEO) SVETSKI MEGA HIT: Francuskinja objavila insajdersku priču o uspesima Novaka Đokovića

Tenis -

Knjiga "Potraga" (The Quest) francuske novinarke Karol Bušar govori o Novaku Đokoviću i njegovim dostignućima, ali i unutrašnjim borbama tokom važnih mečeva.

Karol je bila fascinirana uspesima srpskog tenisera kada je prošle godine osvojio Rolan Garos i u vlasništvu držao sve gren slem trofeje. Vredno je skupljala materijal za novinski članak, a na kraju je, umesto članka, napisala knjigu.

"Do tog trenutka već sam skupila toliko materijala i pomislila sam da bi cela ta priča mogla da bude odlična knjiga. Pitala sam Novaka i njegov tim na kraju sezone da li bi učestvovali u tome i odgovorili su potvrdno. Tako je ’Potraga’ rođena – to je insajderska priča o istorijskom trenutku za Đokovića, ali i za tenis kao sport", kaže Bušar.

Sagovornici u knjizi su Novakovi bivši saradnici na čelu sa Marjanom Vajdom i Borisom Bekerom, ali i mnogi rivali poput Rafaela Nadala i Stena Vavrinke, kao i Marija Šarapova...

"Novak mi je govorio o tome šta je prošlo kroz njegovu glavu tokom finala (prošlogodišnjeg Rolan Garosa) – prvi set i iznenadna panika, onda osećaj kao da je ’u zoni’, zatim sreća na 5:2 u četvrtom setu, pa panika ponovo... Toliko je anegdota, ne mogu da izabrem... Znam, morate da pročitate šta Muratoglu kaže o tome kako je piti čaj sa Novakom, ali neću vam otkriti“, dodaje Bušar.

(Saša Ozmo, Sport klub)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ĐOKOVIĆEV SIN PRIČA DVA JEZIKA: Pogledajte razgovor između Novaka i malog Stefana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track