ENDI MAREJ EVOCIRAO USPOMENE NA AGASIJA: Neko sa takvim iskustvom može mnogo da pomogne
Foto: AP

BRITANAC POHVALNO O NOVAKOVOM TRENERU

ENDI MAREJ EVOCIRAO USPOMENE NA AGASIJA: Neko sa takvim iskustvom može mnogo da pomogne

Tenis -

Prvi reket sveta Endi Marej govorio je o Novakovoj odluci da angažuje Andre Agasija za trenera.

Britanski teniser Endi Marej dobro je startovao na ovogodišnjem Rolan Garosu, a na konferenciji za medije posle meča sa Andrejom Kuznjecevim odgovarao je i na pitanja vezana za novog Novakovog trenera.

"Voleo sam da gledam Agasija kad sam bio mali. Kada sam prvi put došao na tur, krenuo sam da radim sa Bredom Žilberom, koji ga je trenirao dugo godina. Imao sam priliku da provedem neko vreme sa Agasijem, izašli smo na nekoliko večera zajedno", pričao je Endi i napomenuo da je imao priliku i da sarađuje sa Amerikancem.

"Takođe sam i par puta trenirao sa njim. Uvek je bio veoma dobar prema meni, što je sjajno, jer je on neko na koga sam se ugledao. Mislim da je sjajno što se vratio u igru, a takođe za medije je dobro kada se neko od prošlih šampiona uključi u nju. To je i dobro i za ostale igrače jer su u njihovom okruženju. Siguran sam da će pomoći Novaku. Nisam baš siguran kakav vid saradnje imaju, ali opet, imati takvu osobu sa tolikim iskustvom oko sebe može samo da pomogne", rekao je Marej.

Marej će u drugom kolu igrati protiv Slovaka Martina Kližana, koji je posle maratona u pet setova pobedio Francuza Lorena Lokolija.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Što je nagrada za Italijana - to je kazna za Srbina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track